Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Kulttuuri

Joensuun kirjallisuusviikolla innostetaan lukemaan - kirjailijavieraana muun muassa Simo Hiltunen

  • Jani Leinonen
  • Mikko Makkonen
Outokumpulaislähtöinen Simo Hiltunen esiintyy kirjallisuusviikolla Joensuun pääkirjastolla. Outokumpulaislähtöinen Simo Hiltunen esiintyy kirjallisuusviikolla Joensuun pääkirjastolla.

Joensuun kirjallisuusviikko 10. – 16. syyskuuta nostaa kirjallisuuden näkyville Joensuussa. Viikolle on luvassa kirjailijavieraita, runoilua ja lukupiirien esittelyä. Joensuun kirjallisuustapahtuman ympärille rakentunut viikko järjestetään nyt jo viidettä kertaa. Pääjärjestäjänä on Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri.

Maanantaina kysytään, miksi kannattaa lukea. Pääkirjaston aulassa tunnetut joensuulaiset kertovat lukemisharrastuksestaan, lukupiirejä ja kirjoittajaryhmiä esitellään ja lava on avoinna runoilulle. Lausuntataidettakin on tarjolla, kun Muikku-salissa Runon ystävät harjoittelevat tulevaa Viro 100 –runoesitystään.

Runoilua on luvassa tiistaina Pakkahuoneella ja torstaina Enon kirjastossa. Runoilija Anja Koivunen esiintyy säestäjänsä Leena Suomelan kanssa. Eläimellinen runokaraoke täyttää ravintola Sointulan perjantai-iltana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ruusuja runoilijalle -ilta kutsuu runoilemaan Suomen tuntemattomimman runoilijan patsaalle Penttilänrantaan torstai-iltana. Yleisön toivotaan tuovan ruusuja patsaalle.

Kirjailijavieraina viikolla kiertävät Simo Hiltunen, joka esiintyy pääkirjastolla, Jussi Kokkonen joka esiintyy Suomalaisessa Kirjakaupassa ja Tuomas Lius joka piipahtaa yhteiskoulun lukiossa kertomassa opiskelijoille tuotannostaan ja työstään.

Tietoa on tarjolla pääkirjaston ja Suomalaisen Kirjakaupan kirjanäyttelyissä. Suomalainen Kirjakauppa esittelee myös tekstintekijän välineitä kuten Ernest Hemingwaynkin käyttämiä Moleskin-muistikirjoja.

Viikko huipentuu Joensuun kirjallisuustapahtumaan perjantaista sunnuntaihin. Eläin-teemasta puhuvat muun muassa Tero Mustonen, Heikki Turunen, Juha Hurme ja Rosa Liksom. Kirjallisuustapahtuma järjestetään nyt jo yhdeksättätoista kertaa.

Kirjallisuusviikkoa järjestämässä on kymmenkunta tahoa. Tukijoina ovat muun muassa Alfred Kordelinin säätiö ja Pohjois-Karjalan kulttuurirahasto. Kirjallisuustapahtumaa tukee muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriö.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa