Tulosta tämä sivu
Kulttuuri

Jouluinen perinne katkeaa Joensuussa - bändi ilmoitti tauosta lehti-ilmoituksessa

Tiettävästi 17 vuotta jatkunut perinne katkeaa tänä vuonna, kun Joulutähti jättää aatonaaton keikkansa väliin. Kuva vuodelta 2013. Tiettävästi 17 vuotta jatkunut perinne katkeaa tänä vuonna, kun Joulutähti jättää aatonaaton keikkansa väliin. Kuva vuodelta 2013.

Legendaarinen Joulutähti-tanssiorkesteri ilmoitti tiistain Karjalaisen perheuutiset-palstalla "Emme juhli joulua, Joulutähti, Joensuu".

Joulutähden keikka aatonaattona Kerubissa on kuulunut monen joensuulaisen ja paikkakunnalle joulua viettämään tulleen ihmisen elämään vuosikausia.

Bändin puuhamies Petri Varis kertoo, että tilanteeseen ei liity suurta dramatiikkaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tänä vuonna järjestelyt olisivat olleet aika hankalat, kun meitä asuu eri puolella Suomea, ja kaikilla omat elämänsä ja kiireensä. Alkoi tuntua, että jätetään keikka väliin, ettei mene liian vaikeaksi.

Joulutähti on aikaisempina vuosina järjestellyt joulukeikkansa kasaan vaikka vähän vaikeastikin; kun solisti Ville Härkönen asui Etiopiassa, esitettiin keikalla hänen videotervehdyksensä sekä sikäläisessä kotistudiossa tehdyt lauluosuudet nauhoitettuna.

- Tuolloin keikkapaikka oli aika paljon pienempi ja kotikutoisempi, se purkutuomion saanut talo Torikadulla, Petri Varis muistelee.

- Nykymuodossa keikka on ollut sen verran isompi ja yleisöä paikalla niin paljon, että ei haluttu lähteä mihinkään säätämiseen nyt.

Joulutähti-bändi elää yhden vuorokauden vuodessa. Keikkaa edeltävänä päivänä harjoitellaan, illalla soitetaan keikka, ja sitten huilataan taas vuosi.

Ensimmäisen keikan ajankohdasta ei tunnu olevan kellään täyttä varmuutta.

- Kai se oli vuosi 2000, kun me aloitimme. Eka keikka oli vanhalla Kerubilla. Siitä tähän asti joka vuosi on keikka ollut jollain kokoonpanolla, Petri Varis kertoo.

Vielä ei lopullista naulaa ole iskelmää veivaavan tanssibändin arkkuun lyöty.

- Voihan se olla, että Joulutähti palaa taas. Mutta mitään ei vielä ole päätetty sen suhteen. Ainakin tämä joulu nyt jää väliin.

SieppaaJPG2