Tulosta tämä sivu
Kulttuuri

Joensuun kaupunginorkesterin intendentiksi ehdolla viisi hakijaa - katso nimet

Tällä hetkellä va. intendenttinä työskentelee Mia Huhta. Tällä hetkellä va. intendenttinä työskentelee Mia Huhta.

Joensuun kaupunginorkesterin intendentin hakuaika on päättynyt. Virkaa haki yhteensä yhdeksän hakijaa, joita viisi kutsutaan haastatteluun. Haastattelukutsun ovat saaneet Keski-Karjalan musiikkiopiston rehtori Susanna Ertolahti-Mertanen, musiikin tohtori ja Joensuun konservatorion sellonsoiton opettaja Pirre Raijas, kaupunginorkesterin va. intendenttinä parhaillaan toimiva musiikin maisteri ja sopraano Mia Huhta, Kansallisoopperassa ja Joensuun kaupunginorkesterissakin työskennellyt puhallinsoittaja Jussi Järvenpää ja muun muassa Helsingin juhlaviikoilla ja Suomen Saksan suurlähetystössä kulttuurineuvoksena työskennellyt filosofian maisteri Jussi Missi.

Päätöksen intendentistä tekee Joensuun kaupungin hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen. Kulttuurijohtaja Sari Kaasinen kertoo, että päätöstä uudesta kaupunginorkesterin intendentistä odotetaan pikapuolin.

- On hyvinkin mahdollista, että päätös saadaan syyskuun aikana, heti kun sopiva henkilö tehtävään löytyy. Siksi kunnes uusi intendentti astuu virkaansa va. intendenttinä toimii Mia Huhta, Kaasinen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uuden intendentin on määrä aloittaa toimessaan viimeistään 1. tammikuuta 2019.

- Tietysti toivomme, että mikäli uuden intendentin työtilanne antaa myöden, hän voisi aloittaa työnsä jo aikaisemminkin, Kaasinen lisää.

Juttua muokattu 12.9.2018 kello 12.18: Päätöstä uudesta intendentistä ei tee lautakunta vaan hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen.