Sunnuntai, 24.3.2019 
Kaapo, Gabriel, Kaapro
Kulttuuri

Mikä on vuoden lastenlaulu? - joensuulaislähtöisen Ville Karttusen teos ehdolla

  • Arttu Koistinen
  • Mikko Makkonen
Arkistokuva lokakuulta 2017 Arkistokuva lokakuulta 2017

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Valtakunnallinen lastenmusiikkipäivä palkitsee tekijöitä monessa eri kategoriassa, Lasten oman radio tiedottaa.

Tiedotteen mukaan raadit valitsevat muun muassa vuoden lastenlevyn ja vuoden yhtyeen, mutta kaikki voivat äänestää vuoden lastenlaulua.

Joensuulaislähtöisen laulaja-lauluntekijän Ville Karttusen Leppäkertun sadelaulun lisäksi ehdolla ovat Pomppulinnan kreivin Pikkuveikka, Neiti Seitsenpilkkuisen Keijujen pyykkipäivä, Viivi Orvaston Unilaulu, Tippukivitapauksen Jos on hanskat, Vilma Alinan Uhanalasii, Taikametsän Varpussamba ja #JPTH:n Tyrannosaurus ROX.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Äänestämään pääsee verkossa osoitteessa http://www.lastenomaradio.fi

Äänestys jatkuu lokakuun loppuun saakka. Palkinnot jaetaan Gloria-kulttuuriareenassa Helsingissä 20. marraskuuta.

Aikaisemmin Karttunen (kuvassa) on voittanut valtakunnallisen Vuoden uusi lastenlaulu -sävellyskilpailun Leppäkertun sadelaulu -teoksellaan.

Karttusen säveltämä, sanoittama ja esittämä laulu valittiin vuoden uudeksi lastenlauluksi Salon Lasten laulukaupunki -festivaalilla järjestetyssä finaalikonsertissa kesällä.

Karttuselta on ilmestynyt kaksi soololevyä, aikuisyleisölle suunnattu Lätäkköarkisto (2015) sekä lastenmusiikkialbumi Superradio (2017).

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa