Maanantai, 24.6.2019 
Juha, Janne, Jani
Kulttuuri

Lieksassa ja Joensuussa tehdään yhteisötaidetta

  • Petteri Ruotsalainen
  • Pia Paananen
Sanni-Maaria Puustinen työskentelee Noljakassa ja Rantakylässä yhdessä Jaap Kleveringin kanssa. Sanni-Maaria Puustinen työskentelee Noljakassa ja Rantakylässä yhdessä Jaap Kleveringin kanssa.

Lieksassa ja Joensuussa toteutetaan kevään ja tulevan syksyn aikana yhteisöllisiä taideprojekteja, Joensuun Setlementti tiedottaa.

Hanna Pielikon ja Johanna Vilja-Mantereen muodostama työryhmä Juuret työskentelee Lieksassa huhti-kesäkuussa ja toteuttaa Rantalan alueen asukkaiden kanssa yhteisöllisen taideprojektin "Yhteiset ympyrät".

Juttu jatkuu kuvan alla

Mainos alkaa
Mainos päättyy

JuuretTyoryhma1-kuvaaja-Pielikko-Vilja-Mantere Hanna Pielikon ja Johanna Vilja-Mantereen muodostama työryhmä Juuret toteuttaa Lieksan Rantalan alueen asukkaiden kanssa yhteisöllisen taideprojektin "Yhteiset ympyrät".

{desktop} {/desktop}
{!desktop} {/desktop}

Pielikko on kulttuuriperintökasvatukseen erikoistunut taidekasvattaja ja valokuvaaja. Hän on kotoisin Lieksasta ja toimii parhaillaan Tampereella taiteen tuntiopettajana.

Vilja-Mantere on taidekasvattaja ja teologian tohtori, joka on painottunut valokuvaukseen ja maalaukseen. Hänellä on kokemusta myös tila- ja ympäristötaideteosten tekemisestä.

Sanni-Maaria Puustinen ja Jaap Klevering työskentelevät Joensuussa Noljakassa ja Rantakylässä keväällä ja toisen jakson syksyllä. Yhteisötaideprojektin tuotoksena syntyy äänimaisemia ja kuvateoksia.

Juttu jatkuu kuvan alla

Jaap-Klevering Ääni- ja esitystaiteilija Jaap Klevering työskentelee kuvataiteilija Sanni-Maaria Puustisen kanssa Joensuun Rantakylässä ja Noljakassa.

Puustinen on pohjoiskarjalainen kuvataiteilija ja käyttää työssään erilaisia maalaustekniikoita. Hänen inspiraation lähteitä ovat metsistä, vesistöistä ja maaseutumiljööstä koostuva asuinympäristö sekä mytologinen maailma.

Klevering on ääni- ja esitystaiteilija. Yli kolmenkymmenen vuoden ajan hän on suunnitellut, ohjannut ja esittänyt äänimaailmoja, musiikkia, tanssi- ja teatteriesityksiä, elokuvia, installaatioita ja muita taideprojekteja sekä opettanut ja ohjannut ammattilaisia ja harrastajia.

Hyvä me! on yhteisökeskeisen asumisen kehittämishanke. Stean rahoittamaa hanketta toteuttaa Joensuun Setlementti ry. Hanke on toiminut maaliskuusta 2018 alkaen Joensuussa Rantakylässä ja Noljakassa sekä Lieksan Rantalassa.

- Asuinalueiden yhteisöllisyyttä rakennetaan myös yhteisötaiteen keinoin. Taiteen avulla on mahdollista saavuttaa sellaista vuorovaikutusta, johon ei muunlaisella kohtaamisella päästä, tiedotteessa kerrotaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa