Maanantai, 17.6.2019 
Urho
Kulttuuri

Utran Uudessa Teatterissa nauretaan tulevana kesänä Jaakko Tepon tarinoille - "Olen erittäin innoissani"

  • Jani Leinonen
  • Niina Pekkanen

Kansantaiteilija Jaakko Tepon tarinat ja laulut naurattavat ensi kesänä Utran Uudessa Teatterissa Joensuussa. Kantaesityksensä saava Toivo Ryynäsen elämä ja teot avaa ensimmäistä kertaa tarkemmin Topi Ryynäsen henkilöhistoriaa yleisölle, Utran Uusi Teatteri tiedottaa.

Musiikkikomedian käsikirjoittaa palkittu nilsiäläiskirjalija, Jaakko Tepostakin elämäkerran kirjoittanut, Antti Heikkinen. Lavalla rooleissa puolestaan nähdään Heikkisen ohella muun muassa Eija Vilpas.

Vaikka legendaarinen tarinaniskijä ja kuplettilaulaja Jaakko Teppo jäi sairauseläkkeelle vuonna 1994, on hänen suosionsa säilynyt vankkana. Aktiivivuosinaan Teppo tunnettiin poskettomana tarinankertojana, ja hänen kuplettilevyjään on myyty yli 600 000 kappaletta. Suurimpina hitteinä Hilma ja Onni ja Pamela.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jaakko Tepon kestosuosiosta kertovat myös miehen lauluista ja tarinoista kootut konserttisalikiertueet Onnen Kerjäläiset (2009), Jaakko Teppo goes to Mallorca (2011) sekä 60-vuotiskiertue Huumorin ytimessä (2013), jotka keräsivät maamme konserttisaleihin yhteensä liki 100 000 katsojaa.

Jaakko Teppo on itse innoissaan tulevasta suvesta.

- Näytin vihreää valoa näytelmälle, koska uskon tämän tekijäryhmän saavan teksteihini ja tarinoihini sopivaa eloa. Vuonna 2013 kun omat pojat järjestivät minulle 60-vuotiskiertueen ympäri Suomea päätin, että se on viimeinen kiertueeni. Kiertämään en enää lähde, mutta kun meille löytyi upea teatteri kotikaupungista, omakin osallistumiseni "kunniavieraana" on mahdollista. Olen itse asiassa erittäin innoissani tulevasta kesästä, hän sanoo tiedotteessa.

Teatterin tuottaja ja esityksen musiikista vastaava Ilja Teppo näkee tarpeen tämän tyyppiselle huumorille.

- Tämä kantaesitys on vastaus valtavalle määrälle ihmisten toiveita nähdä ja kuulla Ruikonperän tarinoita tässä ajassa. Isäni elämäntyö on ainutlaatuinen ja sitä ilosanomaa haluamme suurella ylpeydellä levittää niin uskollisille faneille kuin uusille sukupolvillekin. Kesäteatterissa ihmiset haluavat nauraa ja sen lupaamme, ettei tätä nauramatta katso.

Jaakko Tepon tarinoihin perustuva Toivo Ryynäsen Elämä ja Teot saa ensi-iltansa Utran Uudessa Teatterissa Joensuussa 28. kesäkuuta. Kaikkiaan näytöksiä on kesällä 30. Lipunmyynti esityksiin avautuu huomenna perjantaina.

Utran Uusi Teatteri on vuonna 2010 Joensuun Pielisjoen rantaan perustettu ammattilaiskesäteatteri.

Utran Uusi Teatteri on osa Laakkonen yhtiöitä, joihin kuuluu myös Sanomalehti Karjalainen Oy.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa