Tulosta tämä sivu
Kulttuuri

Brittinäyttelijä Albert Finney on kuollut – esiintyi muun muassa Hercule Poirot'na ja Winston Churchillinä

Albert Finney sai urallaan kolme Golden Globe -palkintoa ja oli viisi kertaa ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi. LEHTIKUVA/AFP Albert Finney sai urallaan kolme Golden Globe -palkintoa ja oli viisi kertaa ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi. LEHTIKUVA/AFP
Brittinäyttelijä Albert Finney on kuollut 82-vuotiaana, kertoo hänen perheensä edustaja. Finney kuoli rauhallisesti lyhyen sairauden jälkeen lähimpien läsnä ollessa.

Hänet tunnetaan rooleistaan muun muassa elokuvissa Erin Brockovich, Tom Jones ja Idän pikajunan arvoitus, jossa hän esitti mestarietsivä Hercule Poirot'ta. Hän sai myös runsaasti kiitosta ja Emmy-palkinnon roolistaan Winston Churchillinä HBO:n tv-elokuvassa The Gathering Storm.

Finney voitti urallaan kolme Golden Globe -palkintoa ja oli viisi kertaa ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Finney kasvoi Manchesterissa ja aloitti näyttelijänuransa teatterikoulun jälkeen William Shakespearen näytelmien parissa. Elokuvaura alkoi vuonna 1960, mutta hän jatkoi myös teatterilavoilla esiintymistä.

Hän esiintyi elokuvissa viimeisen kerran vuonna 2012, jolloin julkaistiin toimintaelokuvat Medusan perintö ja 007 Skyfall.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi