Keskiviikko, 21.8.2019 
Veini, Soini
Kulttuuri

Childish Gambino ja Kacey Musgraves kahmivat Grammy-palkintoja

  • STT
Kacey Musgravesia on luonnehdittu countrymusiikin uudistajaksi. LEHTIKUVA/AFP Kacey Musgravesia on luonnehdittu countrymusiikin uudistajaksi. LEHTIKUVA/AFP
Rap-artisti Childish Gambino ja countrytähti Kacey Musgraves kahmivat palkintoja, kun musiikkialan vuotuiset Grammyt jaettiin Los Angelesissa maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Childish Gambinon kappale This Is America palkittiin sekä vuoden levytyksenä että vuoden lauluna. Kappale kertoo musiikkivideon avulla Yhdysvaltojen väkivallasta ja rasismista.

Childish Gambino -artistinimen takana on yhdysvaltalaislaulaja ja näyttelijä Donald Glover. Yhteensä neljä Grammya napannut artisti palkittiin myös parhaasta musiikkivideosta ja parhaasta rap-/lauluesiintymisestä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Järjestäjien mukaan Glover kieltäytyi esiintymiskutsusta palkintogaalassa eikä ollut paikalla ottamassa vastaan palkintojaan.

This Is America -kappale keräsi yli 35 miljoonaa YouTube-katsojaa vain kahdessa päivässä viime keväänä. Musiikkivideon julkistaminen herätti sosiaalisessa mediassa vilkasta keskustelua mustien kohtelusta ja joukkoampumisista Yhdysvalloissa.

Naisartistit nousivat parrasvaloihin

Musgraves nappasi arvostetun vuoden albumi -palkinnon albumillaan Golden Hour. Musgravesia on luonnehdittu countrymusiikin uudistajaksi. Yhteensä neljä Grammya voittanut Musgraves palkittiin myös parhaasta countrysooloesityksestä sekä parhaasta countrykappaleesta ja -albumista.

–  Oli uskomatonta edes olla samassa sarjassa näin jättimäisten albumien kanssa, todella upeita taideteoksia, Musgraves kommentoi vuoden albumi -palkintoaan.

Parhaan uuden artistin Grammy-palkinnon voitti puolestaan brittiläinen poptähti Dua Lipa. 23-vuotias laulaja ja lauluntekijä teki läpimurron vuonna 2016 maailmanlaajuiseksi hitiksi nousseella kappaleellaan Hotter than Hell.

Tänä vuonna naisartistit kahmivat ehdokkuuksia tärkeimmissä palkintosarjoissa, kun viime vuonna naisehdokkaiden vähäinen määrä herätti huomiota.

Yhdysvaltalaislaulaja Lady Gaga ja näyttelijä Bradley Cooper palkittiin parhaana popduona kappaleella Shallow. Romanttisessa musiikkielokuvassa A Star Is Born kuultu Shallow kilpaili myös vuoden laulun tittelistä. Lady Gaga nappasi palkintoja jo varsinaista gaalaa edeltävässä seremoniassa.

Grammyt jaettiin 61. kerran. Palkinnot jakaa yhdysvaltalainen musiikkiammattilaisten The Recording Academy -yhdistys.

Palkintojuhlan juonsi tällä kertaa yhdysvaltalaislaulaja Alicia Keys.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa