Torstai, 19.9.2019 
Reija
Kulttuuri

Easy Livin' soi lokakuussa Joensuussa - Uriah Heep saapuu Carelia-saliin

  • Suonna Kononen

Joensuuhun saadaan vierailulle brittiläisen rockin legenda, kun Uriah Heep tule esiintymään Carelia-saliin 20. lokakuuta.

Kyseessä on ainoan alkuperäisjäsenen, kitaristi Mick Boxin, 71, johtama Uriah Heep. Joensuussa on kuultu Uriah Heep -musiikkia vuosien varrella muutaman kerran yhtyeen entisen voimahahmon Ken Hensleyn keikoilla. Ilovaarirockissa 2012 kuultiin yhtyeestä puolestaan versiota Uriah Heep Legends.

- Jos joku kysyisi minulta kuinka monta kertaa Uriah Heep on käynyt Suomessa, niin vastaisin, etten tiedä. En ole pitänyt lukua, mutta monen monta kertaa. Ja aina yhtä mielellään, sillä Suomella ja suomalaisilla faneilla on jo vuosikymmenet ollut ihan oma, erityinen paikkansa sydämessäni, Mick Box kertoo konsertin järjestäjä RH Enterntainmentin tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Muistelen, että olemme joskus soittaneet jollain festivaaleilla lähellä Joensuuta. Lokakuussa tehdään kuitenkin historiaa, sillä ensimmäistä kertaa me saamme soittaa oikeassa konserttisalissa, jossa puitteet ovat ihanteelliset.

Uriah Heep levyttää ja kiertää maailmaa yhä edelleen lähes kahdensadan keikan vuositahdilla, tiedote kertoo. Uusin albumi on viimevuotinen Living The Dream. Nykykokoonpanossa soittavat Mick Boxin lisäksi Bernie Shaw (laulu), Phil Lanzon (kosketinsoittimet), Russell Gilbrook (rummut) ja Davey Rimmer (basso).

Uriah Heepin muistetuimpia kappaleita ovat Gypsy, Easy Livin’, July Morning ja Lady in Black.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa