Keskiviikko, 20.11.2019 
Jalmari, Jari
Kulttuuri

Euroviisujen voittaja selviää pian – viisuekspertti nimeää kaksi maata voittajasuosikeiksi

  • STT
Israelissa Tel Aviv Expon porteilla oli ruuhkaa, kun ihmiset kulkivat Euroviisujen finaaliin. Australiasta Sydneystä viisuihin saapunut Mike Whalley oli saapunut viisuihin nyt neljättä kertaa.

–  Haluaisin Australian voittavan, mutta luulen Hollannin vievän voiton. Olin täällä eilen illalla kenraaliharjoituksissa, joten olen nähnyt osan esityksestä. Tästä tulee jännittävää, mahtava ilta, hän sanoi.

Laulujen lisäksi Whalleyta viisuihin vetävät näyttävät esitykset.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Euroviisuissa on mahtavaa, hauskaa. Show on aina hyvä, viisujen aikaan paikalla on aina paljon erilaisia ihmisiä ja monenlaista tapahtumaa.

Viisufinaaliin saapui myös seitsemän vuoden ajan Euroviisuissa käynyt tanskalaisjoukko.

–  Olemme Tanskasta, mutta tuemme tänään Islantia. Uskon kuitenkin, että Ruotsi yllättää ja voittaa, Hatun kertoo.

Joukosta löytyi myös Australian sekä Hollannin voittoon uskovia.

–  Meillä on subjektiivinen ja objektiivinen näkökulma Islannin voittomahdollisuuksista. Rakastamme Islantia, mutta meillä on paljon suosikkeja, Peter vastasi kysyttäessä, miksi Islantia tukeva joukko ei uskonut maan voittoon.

Euroviisujen vetovoimaa porukka selitti sillä, että toisin kuin kilpaurheilussa, viisuissa kannustetaan kaikkia maita ja näiden esityksiä.

–  Esimerkiksi jalkapallossa on kaksi joukkuetta toisiaan vastaan, mutta Euroviisuissa kaikki rakastavat toistensa esityksiä ja kaikilla on hauskaa, Peter selittää.

Australia ja Hollanti suosikkeja

Euroviisukoukkuun viisivuotiaana jäänyt viisuekspertti Anna Muurinen listaa illan finaalin vahvimmiksi voittajaehdokkaiksi Australian ja Hollannin.

–  Niiden esitykset ovat ihan loistavia, niissä on kiinnostavia aineksia. Ruotsi sai sen verran huonon esiintymispaikan, että voi olla ettei se riitä loppuun asti. On myös kiinnostavaa, kantaako Venäjän vahva estraditaideteos, Muurinen kertoo.

Ruotsin edustaja John Lundvik esiintyy yhdeksäntenä.

Muurisen mukaan etukäteen näytti siltä, että finaalin taso ei olisi kova, mutta nyt hän on tullut toisiin ajatuksiin.

–  Nyt kun on nähnyt esitykset, niin kyllä siellä on nimenomaan hienoja esityksiä. Ja ihan hyviä lauluja. Tämä vuosi oli selvästi sellainen, että etnobiisit putosivat finaalista. Mutta mielenkiintoinen finaali silti.

Muurinen on kirjoittanut Euroviisuista gradun sekä kirjan.

Myös vedonlyöntikertoimia yhteenlaskevat Oddschecker- sekä Eurovisionworld -sivustot pitävät Hollantia ja Australiaa vahvimpina voittajasuosikkeina. Australian tavoin myös Sveitsi on noussut vasta viisuviikon aikana vedonlyöntitoimistojen listoilla mukaan kärkikahinoihin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa