play

Kaikkensa antanut

Michael Monroen elämäkerta tarjoaa draaman kaarta ja kasvukertomusta koko rahalla.

Michael Monroen elämäkerta tarjoaa draaman kaarta ja kasvukertomusta koko rahalla. Kuva: Jarno Pääkkönen

Suonna Kononen

Ari Väntänen: Michael Monroe; Like 2011. 512 s.

Musiikkitoimittaja Ari Väntänen näytti pari vuotta sitten kyntensä asiantuntevalla Hanoi Rocks -kirjallaan. Nyt Väntänen on tehnyt tiiliskiven Hanoi-laulaja Mike Monroesta.

Tarjolla on draaman kaarta ja kasvukertomusta koko rahalla, Monroe kun on halunnut poptähdeksi pikkupojasta asti. Hanoi Rocks kiipesi oman musiikkityylinsä kukkulan kuninkaaksi kahdesti, nuorukaisina 80-luvulla ja 2000-luvun kertausharjoituksissa.

Välivuosiin mahtuu soolouran takaiskuja, maitojunassa istumista ja tarkan markan aikoja Suomen Turussa.

Haastattelijalleen Monroe on ollut hyvin avomielinen. Koskaan hän ei ole puhunut julkisuudessa huumeiden käytöstä tässä määrin.

Sielunveljeyden ja hengenheimolaisuuden muusikko Stiv Batorsin kanssa Monroe kuvaa tarkasti. Esiintymistilanteen henkistä ulottuvuutta, Monroen sanoin ”higher groundin” tavoittelua harva suomalainen kykenee tähän tyyliin pohtimaan.

Englantilainen Classic Rock -lehti valitsi Monroen tämän vuoden sooloalbumin Sensory Overdrive vuoden levyksi. Se on hieno saavutus. Väntäsen kirjan luettuaan Monroelle haluaa pelkkää hyvää, niin paljon hänen tajuaa viihdeteolllisuudelle antaneen.