Tulosta tämä sivu
Kulttuuri

Tangokuningasehdokkaat kertovat itsestään – Nurmeksesta tuleva Mika Mäkkeli sijoittui kisassa viime vuonna kuuden parhaan joukkoon

Ehdokkaita uudeksi tangokuninkaaksi on Seinäjoen tangomarkkinoilla mukana enää viisi, sillä yksi loppusuoralle yltäneistä miehistä jättäytyi ulos laulukilpailusta.

Useampi torstaina Seinäjoen areenan saliyleisön suosiosta kilpaileva mies on päässyt tangokisassa pitkälle ennenkin. Kaikki kisaajat ovat kolme- tai nelikymppisiä.

Tangokuninkaan titteliä tavoittelevista Jarno Itkonen Kuopiosta on yltänyt aiemmin tangoprinssiksi, toiselle sijalle. Tämä sijoitus on vuodelta 2006 eli yli vuosikymmenen takaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Yksi ikuisesti askarruttava kysymys on, kuinka olisi käynyt, jos olisin osallistunut uudelleen. Nyt se tulee katsottua. Tangokuninkaalliseksi haluan ehkä kuitenkin siksi, että koen, että niin laulu- kuin esiintymistaidoiltani olisin sopiva tangokuninkaallinen, hän taustoittaa osallistumistaan tangomarkkinoiden sivuilla.

Nummelasta tuleva Juha Pirinen mainitsee erikoistaidoikseen sen, että hänen äänensä taipuu oikeastaan mihin vain, tangosta heviin. Hän uskoo saavansa yleisön puolelleen vahvoilla tulkinnoilla ja antamalla kaikkensa jokaiseen esitykseen.

– Jotkut tarvitsevat mikrofonia ja vahvistimia, minä en. Ei Olavi Virrallakaan sellaisia ollut.

Pirinen myös mainitsee, että Arja Koriseva kannusti häntä tänä vuonna osallistumaan tangokisaan.

 "Kaikki muut paitsi polkka ja masurkka"

 "Laulavaksi hirsikauppiaaksi" itseään kuvaileva Johannes Vatjus Haapavedeltä arvioi hänkin äänensä taipuvan monipuoliseen musiikkiin oopperasta heviin.

– Tässä olisi nyt rohkea pohjoispohjalainen vahvaääninen tangon tulkitsija. Paljon opetusta saanut vuosien varrella nimekkäiltä opettajilta.

Tangomarkkinoiden sivustolla kilpailijoille tarjotaan mahdollisuutta kehua itseään surutta, mutta ainakaan parkettien partaveitseksi ei tunnustaudu kukaan. Tanssitaito nimittäin saa miehiltä luonnehdintoja "voisi olla parempikin", "ei julkisesti", "olematon" ja "kohtalainen". Kilpailijoista Pasi Kivimäki Nokialta kuitenkin kertoo, että kaikki muu menee paitsi polkka ja masurkka.

Kivimäki kertoo olleensa mukana tangofinaalissa toissa vuonna. Hän on kiertänyt bändin kanssa keikkapaikkoja toistakymmentä vuotta.

– Olen osaava laulaja, joka rakastaa yleisöään ja on jokaisen sanan takana, jota esittää. Osaan viihdyttää ihmisiä rempseällä esiintymisellä, hän esittäytyy "kehuosiossa".

Nurmeksesta tuleva Mika Mäkkeli sijoittui tangokisassa viime vuonna kuuden parhaan joukkoon. Hän uskoo, että olisi erittäin hyvä keikoilla ottamaan ihmiset avosylin vastaan.

Tangokuningaskokelaista useampi mainitsee idoleihinsa kuuluvan Olavi Virran, Jari Sillanpään eli "Siltsun", joka tänä vuonna vaikuttaa tangotuomaristossa, sekä iskelmälegenda Reijo Taipaleen, joka kuoli huhtikuussa.

Tänä vuonna tangolaulukilpailussa kuuden parhaan miehen joukkoon yltänyt vantaalainen Dong-Hoon Han ilmoitti aiemmin kesällä jättäytyvänsä kilpailusta "hieman haikein mielin" pois. Suomen kansallisoopperan kuorossa työskentelevä mies kuvaili, ettei olisi vielä valmis täyttämään yleisön odotuksia tangokuninkaana eikä mahdollisen voiton tuomaan kokonaisvaltaiseen työhön.

Torstaisesta karsinnasta jatkoon lauantain loppukilpailuun pääsee kolme miestä sekä kolme naista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi