Perjantai, 6.12.2019 
Niilo, Niko
Kulttuuri

Walt Disney julkaisee saamenkielisen version Frozenin jatko-osasta

  • STT
Disneyn mukaan animaatio tehdään yhteistyössä saamelaisparlamenttien ja saamelaisneuvoston kanssa. LEHTIKUVA/AFP Disneyn mukaan animaatio tehdään yhteistyössä saamelaisparlamenttien ja saamelaisneuvoston kanssa. LEHTIKUVA/AFP
Walt Disney julkaisee saamenkielisen version Frozen 2 -animaatiosta. Walt Disneyn mukaan animaatio tehdään yhteistyössä saamelaisparlamenttien ja saamelaisneuvoston kanssa.

Saamenkielisen version kuvaukset alkavat pian. Walt Disney kertoo, että se julkaistaan joulukuussa samaan aikaan muiden pohjoismaisten kieliversioiden kanssa.

–  Olemme syvästi ylpeitä ja kiitollisia mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä Disney Animationin kanssa, kertovat Norjan, Suomen ja Ruotsin saamelaisparlamenttien edustajat Aili Keskitalo, Tuomas Aslak Juuso ja Per-Olof Nutti yhteisessä julkilausumassaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Julkilausuman on allekirjoittanut myös Åsa Larsson-Blind saamelaisten yhteistyötä ajavasta saamelaisneuvostosta.

Keskitalo, Juuso, Nutti ja Larsson-Blind sanovat olevansa innoissaan siitä, että saamelaislapset saavat nähdä filmin omalla kielellään.

Ryhmä vaikuttui ihmisistä

Frozen 2:n kuvausryhmä vieraili Suomessa, Norjassa ja Islannissa. Tuottaja Peter Del Vecho kertoo tiedotteessa, että ryhmä vaikuttui paikoista ja tapaamistaan ihmisistä.

Del Vechon mukaan tutkimukset ovat ensiarvoisen tärkeitä rakennettaessa samanaikaisesti mielikuvituksellisia että uskottavia maailmoja.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa