play

Äänikirjat hupenevat kirjastoista, sillä kirjailijat eivät saa niistä lainauskorvauksia - "Ei tätä taidetta pelkästään minkään jumalaisen palon vallassa tehdä"

"Äänikirja toimii mielestäni parhaiten sellaisina hetkinä, kun kädet tai koko ruumis on kiinni muussa mutta mieli ei. Olen kuitenkin ehdottomasti enemmän perinteisen kirjan ystävä. Pidän siitä, että voin itse hallita lukemisen rytmiä, palata taaksepäin, viipyillä tekstissä, lukea saman virkkeen monta kertaa", kirjailija Eeva Rohas sanoo.

"Äänikirja toimii mielestäni parhaiten sellaisina hetkinä, kun kädet tai koko ruumis on kiinni muussa mutta mieli ei. Olen kuitenkin ehdottomasti enemmän perinteisen kirjan ystävä. Pidän siitä, että voin itse hallita lukemisen rytmiä, palata taaksepäin, viipyillä tekstissä, lukea saman virkkeen monta kertaa", kirjailija Eeva Rohas sanoo. Kuva: Venla Tirkkonen

Riikka Mahlamäki-Kaistinen, Millamari Uotila

Otava poisti kesäkuussa e-äänikirjansa kirjastojen valikoimista. Liiketoimintapäällikkö Noora Al-Ani sanoi kustantamon tukevan näin kirjailijoitaan. Käytännössä Otavan päätös tarkoittaa sitä, että lainauslisenssien rauetessa viimeistään keväällä 2020 noin kolmasosa e-äänikirjatarjonnasta häipyy kuin tuhka tuuleen.