Tiistai, 25.2.2020 
Tuija, Tuire, Vanessa
Kulttuuri

Viikko sitten kuolleen Claes Anderssonin oli tarkoitus esiintyä Turun musiikkijuhlilla elokuussa, nyt konsertti muutetaan Anderssonin muistokonsertiksi

  • STT
Turun muistokonsertissa esitetään Anderssonille tärkeitä kappaleita sekä hänen omia sanoituksiaan ja sävellyksiään. Kuvassa Claes Andersson soittamassa pianoa jazzravintola Groovyssa 26. tammikuuta 1980. LEHTIKUVA / JUHA JORMANAINEN Turun muistokonsertissa esitetään Anderssonille tärkeitä kappaleita sekä hänen omia sanoituksiaan ja sävellyksiään. Kuvassa Claes Andersson soittamassa pianoa jazzravintola Groovyssa 26. tammikuuta 1980. LEHTIKUVA / JUHA JORMANAINEN
Turun musiikkijuhlien Claes Andersson & Julia Korkman -konsertit on muutettu Claes Anderssonin muistokonserteiksi.

Kirjailija ja kulttuurivaikuttaja Andersson kuoli viime keskiviikkona 24. heinäkuuta Helsingissä. Hänen oli tarkoitus esiintyä elokuussa järjestettävissä musiikkijuhlissa yhdessä Korkmanin kanssa.

Korkman kertoo tiedotteessa, että keskiöön nostetaan Anderssonille tärkeitä kappaleita sekä hänen omia sanoituksiaan ja sävellyksiään. Lisäksi konsertissa esitetään Anderssonin viimeiseksi jäänyt kappale, jonka hän viimeisteli Korkmanin kanssa vain pari viikkoa sitten.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Andersson kirjoitti runokokoelmia, romaaneja ja näytelmiä. Hänelle myönnettiin kuusi kertaa taiteen valtionpalkinto. Hän on tullut tunnetuksi myös psykiatrina, poliitikkona ja jazz-muusikkona. Andersson oli kuolemaansa saakka aktiivinen muusikko ja kirjailija.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa