Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Kulttuuri

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto Käärmetalon peruskorjaukselle

  • STT
Helsingin Käpylään vuonna 1951 valmistunut Käärmetalo on Yrjö Lindegrenin merkittävimpiä suunnitelmia. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER Helsingin Käpylään vuonna 1951 valmistunut Käärmetalo on Yrjö Lindegrenin merkittävimpiä suunnitelmia. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon 2019 saa Käärmetalon peruskorjaus. Helsingin Käpylään vuonna 1951 valmistunut Käärmetalo on Yrjö Lindegrenin merkittävimpiä suunnitelmia.

Peruskorjauksen suunnittelusta vastasi Kati Salonen ja Mona Schalin Arkkitehdit Oy. Voittajan valitsi kuvataiteilija, kirjailija Hannu Väisänen.

–  Käärmetalo kuuluu suomalaisen arkkitehtuurin hohtavimpiin helmiin. Kun tuollainen ikoninen rakennus sitten rappeutuu, kun se on lysähtämässä kasaan, pelastaminen vaatii yhtäällä tavatonta ammattitaitoa ja toisaalla katkeamatonta sisua, Väisänen luonnehtii.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vuotuisen tunnustuksen myöntää Suomen Arkkitehtiliitto.

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinto annetaan korjaussuunnittelusta tai kolmen viime vuoden aikana valmistuneen uuden rakennuksen tai rakennusryhmän suunnittelusta. Palkinto jaettiin nyt kuudetta kertaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa