Maanantai, 25.5.2020 
Urpo
Kulttuuri

Muumilaakso-sarja palkittiin Cannesissa parhaana lasten animaatiosarjana

  • STT
Kansainvälisen tuotantotiimin ohjaaja Steve Box ja vastaava tuottaja Marika Makaroff Muumilaakso-sarjan maailmanensi-illassa tammikuussa. LEHTIKUVA /Martti Kainulainen Kansainvälisen tuotantotiimin ohjaaja Steve Box ja vastaava tuottaja Marika Makaroff Muumilaakso-sarjan maailmanensi-illassa tammikuussa. LEHTIKUVA /Martti Kainulainen
Muumilaakso-animaatiosarja on palkittu Cannesissa parhaana lasten animaatiosarjana, kertoi Yle tiedotteessaan maanantaina. Sarja palkittiin sunnuntaina Cannesissa järjestetyssä MIPCOM Marketissa, jossa se oli ehdolla TBI Content Innovation -kilpailussa.

Muumilaakso on tiedotteen mukaan Yle Areenan kaikkien aikojen katsotuin ohjelma ja sen ensimmäistä jaksoa katsottiin ensimmäisen viikon aikana yli miljoona kertaa.

Sarjasta on tulossa ensi vuoden alussa uusi kausi. Ensimmäinen kausi on nähtävissä Yle Areenassa sekä suomeksi että ruotsiksi. Muumilaakso tulee tämän vuoden loppuun mennessä katsottavaksi myös kaikilla kolmella Suomessa puhutulla saamen kielellä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sarjan tuotannosta vastaa suomalainen Gutsy Animations -yhtiö. Sarjan taiteellinen ohjaaja on yhtiön toimitusjohtaja Marika Makaroff ja sen on ohjannut Oscar-palkittu Steve Box.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa