Perjantai, 27.11.2020 
Hilkka
Kulttuuri

Finlandia-sesonki pyörähtää käyntiin tänään, ensimmäisenä julkistetaan lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaat

  • STT
Finlandian saajan valitsee tänä vuonna Olavi Uusivirta. Lehtikuva / Jussi Nukari Finlandian saajan valitsee tänä vuonna Olavi Uusivirta. Lehtikuva / Jussi Nukari
Kirjallisuuden ystävissä kuhinaa aiheuttava Finlandia-sesonki pyörähtää käyntiin tänään, kun Suomen kirjasäätiö julkistaa ehdokkaat lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkinnon saajiksi. Ehdolla voi olla vähintään kolme ja enintään kuusi teosta.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian saajan ehdokkaiden joukosta valitsee tänä vuonna muusikko, näyttelijä Olavi Uusivirta.

Palkintoehdokkaat on kilpailuun lähetettyjen teosten joukosta seulonut kolmijäseninen raati, johon ovat tänä vuonna kuuluneet äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Hilkka Lamberg, kuvataiteilija Anssi Kasitonni ja erikoiskirjastovirkailija Henriika Tulivirta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime vuonna lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandialla palkittiin Siiri Enoranta seikkailufantasiaromaanistaan Tuhatkuolevan kirous (WSOY).

Finlandia-palkinto jaetaan vuosittain kolmessa kategoriassa, joista jokaisessa palkintosumma on 30  000 euroa.

Tietokirjallisuuden ja kaunokirjallisuuden ehdokkaat julkistetaan myöhemmin tällä viikolla. Palkinnot jaetaan 27. marraskuuta.

Vain tänään! Tilaa Digi-Karjalainen vuodeksi 99euroa