Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Kulttuuri

Kordelinin säätiö palkitsi näyttelijä Maria Ylipään – palkinnonsaajien joukossa myös humoristi Pasi Heikura

  • STT
Alfred Kordelinin säätiö palkitsi muun muassa toimittaja, humoristi Pasi Heikuran Helsingissä keskiviikkona. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI Alfred Kordelinin säätiö palkitsi muun muassa toimittaja, humoristi Pasi Heikuran Helsingissä keskiviikkona. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Alfred Kordelinin säätiö on myöntänyt neljä 30 000 euron palkintoa suomalaisen sivistyksen puolesta tehdystä työstä. Palkinnot saavat näyttelijä ja laulaja Maria Ylipää, toimittaja ja humoristi Pasi Heikura, Helsingin yliopiston suometsätutkimuksen professori Harri Vasander sekä tanssitaiteilija ja koreografi Ismo-Pekka Heikinheimo.

Säätiön mukaan Ylipää luo monipuolista ja menestyksekästä uraa useilla eri foorumeilla, myös ulkomailla. Hän vaikuttaa ja vakuuttaa teatterissa, televisiossa, elokuvissa sekä äänirooleissa.

Heikura puolestaan on yli 30 vuoden ajan avannut arvaamattomia näkymiä suomen kielen piilevään rikkauteen ja sen kummallisuuksiin. Heikura tunnetaan myös tietokirjailijana ja muusikkona.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vasander on vakuuttavan julkaisutoiminnan ohella julkaissut yli 30 suoluonnon opaskirjaa.

Heikinheimo saa palkitsijoiden kiitoksen taiteellisesta rohkeudesta sekä rajoja rikkovasta yhteistyöstä visuaalisten taiteiden kanssa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa