Torstai, 9.4.2020 
Elias, Eelis, Eeli
Kulttuuri

Ilosaarirock julkisti ensimmäiset esiintyjät ensi kesäksi - Laulurinteellä nähdään muun muassa Dance Monkey -jättihitin tehnyt australialainen Tones and I ja comebackin tekevä Tehosekoitin

  • Olli Sorjonen
  • Juha Inkinen
Kesällä 2019 kansaa tanssitti The Chainsmokers, tulevana kesänä tahdit tarjoaa Tones and I. Kesällä 2019 kansaa tanssitti The Chainsmokers, tulevana kesänä tahdit tarjoaa Tones and I.

Ilosaarirock julkisti ensimmäiset ensi kesän esiintyjänsä. Laulurinteelle saapuu heinäkuussa muun muassa australialainen laulaja- lauluntekijätähti Tones and I, jonka Dance Monkey -hitti soi radiossa tauotta. Biisi on noussut listojenkärkisijoille 35 eri maassa ja on pitkään ollut Spotifyn soitetuin kappale, Ilosaarirock tiedottaa.

Kappaletta on kuunneltu yksin Spotifyssä lähes 600 miljoonaa kertaa. Ilosaarirockin keikka on Tones and I:lle ensimmäinen esiintyminen Suomessa.

- Tones and I eli Toni Watson on kiistämättä musiikkimaailman tämän vuoden kuumin tulokas. Katusoittajana toiminut omakustanneartisti löydettiin kirjaimellisesti kadulta, josta hän on noussut räjähdyksenomaisesti maailmanlaajuiseksi ilmiöksi, rikkoen jopa itsensä Ed Sheeranin ennätykset, Ilosaarirock tiedottaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Muut nyt julkistetut ulkomaanvieraat ovat tänä vuonna kolmannen levynsä julkaissut islantilainen folkrockyhtye Of Monsters and Men ja brittiläinen rokkari Yungblud.

- Brittiläinen Yungblud on modernin rockin keulakuva, jonka ura on hurjassa nousukiidossa. Punkrockista ponnistanut, teräväkielinen tähti tunnetaan värikkäänä tyylien sekoittelijana sekä rohkeana kommentoijana, johon fanit suhtautuvat intohimoisesti, Ilosaarirock kuvailee artistia.

Kotimaisista artisteista lavalle nousevat paluun tekevä Tehosekoitin sekä sarjakuvan sivuilta keikkalavoille siirtyävä black metal -sarjakuvayhtye Belzebubs.

Belzebubs on sarjakuvataitelija JP Ahosen alun perin netissä ilmestynyt humoristinen sarjakuva, joka kertoo black metal -perheen perhearjesta. Ilmiö on kasvattanut suosiotaan ja sarjakuvasta tutulta yhtyeeltä julkaistiin kokopitkä levy tänä keväänä. Nyt alun perin fiktiivinen yhtye siirtyy siis keikkalavoille.

Se, ketä bändissä oikeasti soittaa, on arvoitus ja aiheuttanut paljon spekulointia metallipiireissä.

- Ollaan todella liekeissä nyt julkaistuista artisteista. Tones and I tulee olemaan ensi kesänä todella kuumaa kamaa, Yungbludin keikka on ollut yksi kovimmista koskaan näkemistäni, Teharit ja Ilosaarirock on taivaassa tehty liitto ja voin luvata, että Belzebubs tarjoaa jotain, jota ei olla koskaan ennen nähty. Ja tässä on vasta pintaraapaisu koko ohjelmasta, olispa jo kesä, kertoo tiedotteessa Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Vuonna 1971 perustetun Ilosaarirockin järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 17. – 19.7.2020.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa