Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Kulttuuri

Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinto jaettiin kolmelle – palkittujen teosten teemoissa korostuvat luonto ja nykyaika

  • STT
Juhani Karila on yksi Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon saajista. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Markku Ulander Juhani Karila on yksi Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon saajista. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Markku Ulander
Kalevi Jäntin säätiön kirjallisuuspalkinnon saavat tänä vuonna Juhani Karila, Reetta Pekkanen ja Pontus Purokuru. Kukin palkinto on suuruudeltaan 18  000 euroa.

Karilan, 34, romaani Pienen hauen pyydystys on Siltala-kustantamon mukaan tyyliltään reaalifantasia, joka kertoo nuoren naisen paluusta Itä-Lapin syrjäkylälle. Karilalta on julkaistu aiemmin kaksi novellikokoelmaa.

Samoin 34-vuotias Pekkanen palkitaan runokokoelmastaan Kärhi, jonka kustantaja on Poesia. Kokoelman teemoina ovat luonto, ilmastonmuutos ja menetys. Myös Pekkaselta vuonna 2014 ilmestynyt esikoisteos sai useita tunnustuksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Purokuru, 32, palkitaan kokeellisesta esikoisromaanistaan Römaani, joka kuvaa pirstaleista nykymaailmaa. Teoksen on kustantanut Kosmos.

Kalevi Jäntin säätiön perustivat WSOY:n pääjohtaja, professori Jalmari Jäntti ja rouva Hildur Jäntti vuonna 1942 nuorena kuolleen poikansa muistoksi. Säätiön tarkoituksena on suomalaisen kaunokirjallisuuden edistäminen, ja palkinnon on saanut yhteensä 124 kirjailijaa.

Palkintolautakuntaan kuuluvat puheenjohtaja, kanslianeuvos Satu Jäntti-Alanko sekä jäsenet valtiotieteen tohtori Anna Alanko, kriitikko Mervi Kantokorpi, professori Jyrki Nummi, kustantaja Touko Siltala ja runoilija, taiteilijaprofessori Saila Susiluoto.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi