Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Kulttuuri TILAAJILLE

Mimmi Hiltunen kulki Joensuun mestarivalokuvaajien Tuomo Ahokkaan ja Betty Paqvalénin jalanjäljissä

  • Sofia Hirn
  • Pohjois-Karjalan museo
Mimmi Hiltusen valokuvaamorakennus, nykysoitteessa Kirkkokatu 19. Vanhempi kuva on 1950-luvun lopulta, jolloin paikalla sijaitsi rautakauppa. Rakennuksen ulkoasu oli tuolloin likimain sama kuin Hiltusen valokuvaamon aikana vuosivälillä 1910-1917. Nykyisin samalla paikalla sijaitsee kerrostalo. Mimmi Hiltusen valokuvaamorakennus, nykysoitteessa Kirkkokatu 19. Vanhempi kuva on 1950-luvun lopulta, jolloin paikalla sijaitsi rautakauppa. Rakennuksen ulkoasu oli tuolloin likimain sama kuin Hiltusen valokuvaamon aikana vuosivälillä 1910-1917. Nykyisin samalla paikalla sijaitsee kerrostalo.
Valokuvaajia 3/3: Hiltunen kehitti valokuvaustaitojaan aluksi valokuvaaja Ahokkaan kuvaamoneitinä ja sen jälkeen Paqvalénin kuvaamon vuokravalokuvaajana.

Ammattivalokuvauksen edelläkävijöinä Joensuussa 1890-luvun alusta vaikuttaneet Tuomo Ahokas ja Betty Paqvalén saivat rinnalleen kolmannen paikallisesti merkittävään asemaan nousevan valokuvaajan, kun Mimmi Hiltusena tunnetuksi tullut Maria Wilhelmiina Svahn muutti 1900-luvun Joensuuhun.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Digitilaus 1 euroa 1kuukausi
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä