Tiistai, 2.6.2020 
Venla
Kulttuuri

Joensuun museoille luodaan parhaillaan uutta konseptia - vastaa kyselyyn ja vaikuta

  • Olli Sorjonen
  • Marko Puumalainen

Joensuun museot laativat parhaillaan uutta konseptia, jolla haetaan toimintamalleja tulevaisuuden museoille, Joensuun kaupunki tiedottaa. Joensuun museot eli Pohjois-Karjalan museo ja Joensuun taidemuseo on nimetty alueelliseksi vastuumuseoksi vuoden 2020 alusta lähtien.

Konseptiin liittyy asiakasryhmien kartoitusta, pitkäjänteisen näyttelyohjelmiston suunnittelua, kokoelmatoiminnan kehittämistä sekä uusia toimintamalleja.  

Joensuun museoiden näyttelyiden ollessa suljettuina museoiden kokoelmien ylläpito, näyttelyiden suunnittelutyö ja kulttuuriympäristön viranomaistehtävät jatkuvat niiltä osin, kuin niitä voidaan edistää.   

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vastuumuseon tehtävänä on tarjota paikallista kulttuuriperintöä koskevaa tietoa ja asiantuntijapalveluja niin viranomaisille, yksityisille kansalaisille, yhteisöille kuin paikallismuseoille.

Taidemuseon tehtävänä on huolehtia visuaalisesta kulttuuriperinnöstä ja edistää kuvataiteen asemaa Pohjois-Karjalan alueella.

- Joensuun museot haluavat olla vahvassa vuorovaikutuksessa alueen toimijoiden ja ihmisten kanssa, tiedotteessa kerrotaan.

Tätä varten on luotu verkkokysely ja tulevana syksynä pyritään myös järjestämään yleisötapaamisia Joensuun museoiden toiminnan kehittämisestä.

Kyseölyssä kysytään muun muassa vastaajan näkemystä siitä, millaisia näyttelyitä ja toimintoja museoilta jatkossa toivotaan.

Kysely on auki 26.4. 2020 saakka ja se löytyy täältä.


Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa