play

Sellanen ol' Viipuri, ja on – uusi kaupunkikartasto tallentaa Viipurin vuosisatoja

Esinelöytöjä eri vuosisadoilta Viipurin kaivauksilta. Kuvassa muun muassa verkonpainoja, joissa kiven ympärillä tuohikääre, verkon kaarnakohoja, nahkakenkä, pronssisormustimia, ruotsalaisia kuparirahoja, kirjankansien heloja, tinaluoteja, ongenkoukku ja pöytäveitsiä. - Viipuri - Historiallinen kaupunkikartasto -teoksen kuvitusta.

Esinelöytöjä eri vuosisadoilta Viipurin kaivauksilta. Kuvassa muun muassa verkonpainoja, joissa kiven ympärillä tuohikääre, verkon kaarnakohoja, nahkakenkä, pronssisormustimia, ruotsalaisia kuparirahoja, kirjankansien heloja, tinaluoteja, ongenkoukku ja pöytäveitsiä. - Viipuri - Historiallinen kaupunkikartasto -teoksen kuvitusta. Kuva: Ivan Samovarov

Suonna Kononen

Karjalaisten kaupunki Viipuri ei ole kirjan aiheena yllättävä, mutta AtlasArt-kustantamon historiallinen kaupunkikartasto Viipurista saa kyllä pysähtymään. 27 x 37 senttimetrin sivukoossa esitellään korkeatasoisia jäjennöksiä Viipuria esittävistä kartoista ja piirroksista. Materiaalia on kaivettu Suomen lisäksi Venäjältä ja Ruotsista. Muukin arkistovalokuvitus on runsasta.