play

Joensuun taidemuseossa kysytään kesällä Kui?

Joensuun taidemuseolla on esillä tekstiillitaiteen näyttely Kui?. Takana Piila Saksela: WWW. Edessä osin näkyvissä Kaisaleena Halinen: Kuiskaaja

Joensuun taidemuseolla on esillä tekstiillitaiteen näyttely Kui?. Takana Piila Saksela: WWW. Edessä osin näkyvissä Kaisaleena Halinen: Kuiskaaja Kuva: Maija Yrjölä

Karjalainen

Keväällä Joensuun taidemuseossa hurmasi Leena Luostarisen retrospektiivi. Nyt naistaiteilijoiden jyräys jatkuu yhdeksännellä tekstiilitaiteen triennaalinäyttelyllä Kui?.

Kokonaisuus on ajatuksia herättävä: leikkisä, värikäs, kaunis, ruma, hengästyttävä, ilmava. Useat kuvanveiston suuntaan kurottavat työt kyseenalaistavat sitä, mikä on tekstiilitaidetta.

Kirsi Kaulanen on rakentanut Huokaus-kudelmansa kiillotetusta teräksestä leikatuista kasvien muodoista. Hannele Kumpulainen on maalannut kankaalle kangasta.

Merja Pitkänen on tehnyt paidan raudasta ja villasukat pronssista, Virpi Vesanen-Laukkanen kutonut karamellipaperia, Susanna Autio tuunannut posliinikitschiä virkkaamalla.

Ensimmäisen ylöspanonsa Kui? sai Turussa syksyllä 2012. 46 taiteilijan kokonaisuuteen on Joensuussa mahtunut mukaan 34, kertoo Kuin kuratoinut kuva- ja tekstiilitaiteilija Anna-Maija Aarras.

Kui? IX tekstiilitaiteen triennaali -näyttely on Joensuun taidemuseossa 29. syyskuuta saakka. Lue lisää torstaina 30.5. paperi-Karjalaisesta.