Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Kulttuuri

Mnozil Brass Lieksaan - lippuvarauksia on jo tehty

  • Mikko Ahvenainen
  • Carsten Bunnemann
Huippusuosittu seitsikko on esiintynyt Lieksassa myös vuosina 2007 ja 2009 myyden kaikki konserttinsa loppuun. Huippusuosittu seitsikko on esiintynyt Lieksassa myös vuosina 2007 ja 2009 myyden kaikki konserttinsa loppuun.

Vaskimusiikin perinteisiä kaavoja rohkeasti rikkova itävaltalainen Mnozil Brass saapuu 20.–28. heinäkuuta järjestettävän Lieksan Vaskiviikon pääesiintyjäksi. Huippusuosittu seitsikko on esiintynyt Lieksassa myös vuosina 2007 ja 2009 myyden kaikki konserttinsa loppuun.

Tänä kesänä kokoonpano nousee lavalle kahdesti. Yhtyeen uusi, James Bond -henkinen ohjelma Blofeld täyttänee tälläkin kertaa kulttuurikeskuksen Brahe-salin viimeistä paikkaa myöten.
– Heti kun alkoi kiertää huhu, että he ovat tulossa, niin lippuja alettiin kysellä. Myynti ei ole vielä käynnistynyt, mutta heille meidän piti avata erillinen lippujen varauslista ja perjantain konserttiin on tehty jo 250 varausta, Vaskiviikon toiminnanjohtaja Nina Lackman kertoo yhtyeen suosiosta.

Paljon ensikertalaisia

Vaskiviikon ulkomaista esiintyjäkaartia edustaa myös ranskalainen Trombomania-trumpettiyhtye. Maineikas amerikkalainen vaskikvintetti Boston Brass esiintyy ranskalaisten tavoin Lieksassa ensimmäistä kertaa.

Yksittäisistä muusikoista saksalainen pasunisti Enrique Crespo, yhdysvaltalainen trumpetisti Manny Laureano ja espanjalainen trumpetisti Luis Gonzales Martin ovat niin ikään Vaskiviikon ensikertalaisia.

Kotimaisista vaskikokoonpanoista Lieksan kesässä nähdään brittiläistä brass band -yhtyeiden perinnettä ainoana Suomessa edustava Töölö Brass, Pohjan sotilassoittokunta ja kansainvälisen trumpettikilpailun finaalia säestävä Jyväskylä Sinfonia kapellimestarinaan Tibor Boganyi.

Tavoitteena 10 000 kävijää

33. kertaa järjestettävän Vaskiviikon teemasoitin on tällä kertaa trumpetti. Neljänteen kansainväliseen Raimo Sarmas -trumpettikilpailuun on ilmoittautunut jo runsaasti muusikoita ympäri maailman. Vaskiviikon edellisessä trumpettikilpailussa oli yli 50 osanottajaa.

Pielisen Karjalan musiikkiopiston kätköissä sijainnut Lieksan Vaskiviikon toimisto muuttaa helmikuun puolivälissä katutasoon Pielisentien varteen. Tällöin avataan myös festivaalin lippujenmyynti sekä verkkokaupassa että toimistossa.

Vaskiviikko lähtee tavoittelemaan noin 10 000 kävijän yleisömäärää. Maksullisten konserttien kävijämäärä on ollut viime vuosina hienoisessa nousussa ja trendin toivotaan yhä jatkuvan. Lackman odottaa maksullisiin konsertteihin noin 5 000–6 000 kävijää.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa