play

Gallen-Kallela-Sirénin epäilty jääviys Guggenheimissa tutkitaan

STT

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin pyytää Helsingin kaupunginhallitusta selvittämään Helsingin taidemuseon johtajan Janne Gallen-Kallela-Sirénin osallistumista Guggenheim-hankkeeseen.
Asian taustalla on oikeusasiamiehelle tullut yksityishenkilön tekemä kantelu, jossa kyseenalaistetaan museonjohtaja Janne Gallen-Kallela-Sirénin puolueettomuus. Museonjohtaja on osallistunut vahvasti Helsingin Guggenheim-taidemuseohankkeen valmisteluun.
–·Kantelija epäilee Gallen-Kallela-Sirénin olevan esteellinen, koska hänellä on kytkös Ekoport Turku -yhtiöön, vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Ulla-Maija Lindström sanoo.
Gallen-Kallela-Sirén on Ekoport Turku -yhtiön hallituksen jäsen. Hallituksen puheenjohtajana toimii Guggenheim-säätiön Carl Gustaf Ehrnrooth. Helsingin kaupungin oikeuspalvelut ilmoitti tammikuussa, että Gallen-Kallela-Sirén ei ole ollut esteellinen Guggenheim-hankkeessa.
Kaupunginhallituksen pitää antaa apulaisoikeusasiamiehelle selvitys ja lausunto huhtikuun 13. päivään mennessä.
–·Asia on nyt lähtenyt selvitykseen. Meillähän on tässä toistaiseksi siitä vain kantelijan näkemys, Lindström muistuttaa.