Tulosta tämä sivu
Kulttuuri

Ilomantsin museot nousevat ensi vuonna tuettavien joukkoon

Ilomantsin museot saavat ensi vuonna valtion tukea siinä missä aiemmin maakunnasta ovat saaneet muun muassa Pohjois-Karjalan, Pielisen ja Nurmeksen museot ja Joensuun taidemuseo.

Ensi vuoden tukisumma Ilomantsiin on 55  000 euroa.

-  Erittäin iloisella mielellä otimme uutisen vastaan, kertoo Ilomantsin museosäätiön museonjohtaja Ulla Vartiainen (kuvassa).

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Vuodesta 2005 olemme olleet niin sanotussa valtionosuusjonossa. Valtionosuuden ehdot olemme täyttäneet jo pitkään, olemme vain odottaneet että mahtuisimme valtion talousarvioon, Vartiainen valottaa.

-  Vihdoin ja viimein sinne päästiin. Olemme nyt samassa linjassa muiden Pohjois-Karjalan ammattimaisesti hoidettujen museoiden kanssa, jotka ovat vuosia nauttineet valtionavuista.

Ilomantsin tuettaviin museoihin lukeutuvat Möhkön ruukkimuseo ja Parppeinvaaran runokylä.

Päätöksen takana on kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.), joka päätti museoille, orkestereille ja teattereille suunnatuista valtionosuuksista eilen.

Eniten valtionosuuksia ovat saamassa teatterit. Uutena museona valtion tuesta pääsee nauttimaan Ilomantsin museoiden lisäksi Tampereen Postimuseo.

Kulttuurilaitosten saama valtionosuuksien määräraha säilyy ensi vuonna ennallaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotus valtionosuuksista vaatii vielä eduskunnan hyväksynnän.

 

Uutista korjattu 5.11. kello 9.40. Ilomantsin tuettaviin museoihin lukeutuvat Möhkön ruukkimuseo ja Parppeinvaaran runokylä, erillistä Ilomantsin erä- ja eläinmuseota ei enää ole.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi