Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Kulttuuri

Vielä kaksi Reino Rinne -konserttia

  • Karjalainen
Joensuulainen Suonna Kononen on konsertoinut vuoden 2013 mittaan kuusamolaisen kirjailija Reino Rinteen (1913-2002) luontorunojen tiimoilta. Kononen julkaisi keväällä runosävellyksensä myös Rinne-äänilevyllä.

-  Rinteet ovat kuljettaneet minua pitkin vuotta Kuusamoon, Posiolle, Ouluun ja Ivaloon saakka. On ollut mielenkiintoista päästä tällä runomusiikilla paikkoihin, joissa rockbändeilläni en ole soittanut, Huojuva lato- ja Folkswagen -yhtyeistä tuttu Kononen sanoo.

-  Etenkin kirjastokeikoilla ja kirjallisuustapahtumissa on ollut omanlainen, hiljaisen intensiivinen ilmapiiri. Tapahtumien jälkeen moni on tullut kertomaan Rinne-muistojaan ja kohtaamisiaan. Ei Rinne ole ollut niin unohdettu, kuin luulin. Esimerkiksi Lieksan Ruunaan koskien suojelijoille Rinteen työ Kuusamon koskien eteen oli esikuvana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kirjailijan 100-vuotisjuhlavuosi on nyt loppusuoralla. Konosen Rinne-kappaleita voi kuulla Joensuun seudulla vielä kahdessa kirjastokonsertissa joulukuun alussa.

Joensuun kaupunginkirjaston taiteiden aukiolla Rinne-laulut soivat tiistaina 3. joulukuuta kello 18.30 alkaen. Mukana esiintymässä ovat Yrjö Vähäkallio ja Aapo Ruuttunen.

Outokummun kirjastossa Suonna Kononen ja Yrjö Vähäkallio esiintyvät keskiviikkona 4. joulukuuta kello 18. Molempiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Lisätiedot http://www.suonna.net.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi