Keskiviikko, 20.11.2019 
Jalmari, Jari
Kulttuuri

Lilja Kainulainen myy isot salit täyteen ilta toisensa perään

  • Karjalainen

Lilja on hyvin ahkera, tarmokas, tähtien statuksen pönkittäjä. Näin sanoo suosikkilaulaja Jari Sillanpää monivuotisesta kiertuemanageristaan Lilja Kainulaisesta.

Lilja Kainulainen on yksi Suomen tämän hetken arvostetuimmista kiertuemanagereista. Joensuusta uralleen ponnistaneen Lilja Kainulaisen ja Jari Sillanpään yhteinen työura kesti yksitoista vuotta. Se ei ole niinkään pitkä kuin dramaattisesti iltapäivälehtien lööppeihin päätynyt Katri Helenan ja Lilja Kainulaisen kaksikymmenvuotinen yhteistaival suomalaisissa konserttisaleissa.

Ja kenen kaikkien uraa Lilja Kainulainen onkaan pönkittänyt? Heitä on paljon. On Lenita Airisto, Danny, Paula Koivuniemi, Arja Saijonmaa, Tamara Lund, Anneli Sari, Eino Grön, Maria Lund ja nyt kolme tenoria, Tomi Metsäketo, Pentti Hietanen sekä Jyrki Anttila.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun matkailuoppaiden entisestä puheenjohtajasta ja touhunaisesta Lilja Kainulaisesta tuli promoottori ja kiertuemanageri tavallaan vahingossa. Lenita Airisto tarvitsi Muoti ja matkailushow’hunsa eri paikkakunnalle jonkun paikallisen järjestön, joka palkkiota vastaan hoitelisi paikalliset järjestelyt ja lupaisi show’hun salintäyteisen yleisön.

Joensuusta tätä tehtävää päätyi hoitamaan matkailuoppaat ja Lilja Kainulainen. Lilja Kainulainen hoiti homman niin hienosti, että Lenita Airisto pyysi Lilja Kainulaista hoitamaan hänen show-järjestelynsä muuallakin kuin Joensuussa.

Lilja Kainulainen katsoo manageriuransa alkaneen yhteistyöstä Tamara Lundin kanssa. Siihenkin yhteistyöhön liittyy kiinteästi Joensuun matkailuoppaat. Lilja Kainulainen vei bussilastillisen joensuulaisia Retrettiin kuuntelemaan Tamara Lundin ja tämän miehen Alexandru Ionițăn konserttia.

Konsertista taisi vaikuttua kaikkein eniten joensuulaisbussissa mukana ollut ryhmänjohtaja. Lilja Kainulainen oli kuullut ihanaa, täydellistä musiikkia. Hän ajatteli, että se konsertti on kaikkien suomalaisten kuultava ja nähtävä.

Tamara Lundin asioita hoiteli tuohon aikaan Fazerin konserttitoimisto. Retretin konserttia seuraavana päivänä Lilja Kainulainen soitti Fazerille ja pyysi Tamara Lundin puhelinnumeroa. Ihme kyllä, hän sen myös sai.

Lilja Kainulainen soitti niiltä istuimilta Saksassa asuvalle laulajalle ja pyysi häntä Joensuuhun esiintymään. Kainulainen lupasi totta kai hoitaa kaikki konserttiin liittyvät järjestelyt. Puhelu ei heti tuottanut tulosta, sillä laulaja sanoi kalenterinsa olevan parin vuoden ajan täynnä esiintymisiä.

Yhteydenotosta ei mennyt kuin kuukausi, kun Tamara Lund tarjosi itsenäisyyspäivän konserttia Joensuuhun. Mitäpä sitä yhtä konserttia varten Suomeen kannattaa tulla, Lilja järjesti niitä muutaman Joensuun lisäksi.

Näin Lilja Kainulainen oli keksinyt melkein tietämättään itselleen uuden ammatin. Sellaisen ammatin, jota Suomessa ei oikeastaan aiemmin ollut edes olemassa. Suomeen oli syntynyt suuri määrä uusia konserttisaleja. Lilja Kainulainen alkoi järjestää niihin tilaisuuksia. Hänestä tuli tähtien promoottori ja kiertuemanageri.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa