Torstai, 9.4.2020 
Elias, Eelis, Eeli
Kulttuuri

Joensuu saa uuden kiertävän kulttuuriklubin

  • Karjalainen

Joensuussa aloittaa huhtikuussa uusi monitaiteellinen OLO-klubi. Klubi toteutetaan joka kerta eri paikassa: ensimmäinen klubi on 5. huhtikuuta Botanialla ja seuraava Pakkahuoneella 10. toukokuuta.

OLO-klubi on osa laajempaa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Valoa ja vauhtia -hanketta, joka on kolmen toimijatahon yhteisprojekti: Valoparta Oy:n, Pakkahuoneen ja Botanian. Hanke työllistää kaksi nuorta taiteilija-tuottajaa, Anna Venäläisen ja Sanna Kärkkäisen, jotka ovat myös OLO-klubin takana.

-  Meillä on tarve järjestää uutta elävää kaupunkikulttuuria Joensuuhun, Kärkkäinen sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Klubeilla sekoitetaan toisiinsa rohkeasti eri taidegenrejä, ja tarkoitus on tavoittaa eri kohderyhmistä olevia ihmisiä laajan kulttuuritarjonnan ansioista.

-  Paikasta toiseen kiertävän kulttuuriklubin pyrkimyksenä on nostaa esille uusia kiinnostavia paikkoja kaupungissa kulttuuritapahtumille, Anna Venäläinen korostaa.

Ensimmäinen klubi sisältää kombinaation klassisesta musiikista elektroniseen dubsteppiin ja teatteriesityksestä mystisiin performanssihahmoihin.

Esiintyjissä on muun muassa bassomusiikin kentällä mainetta niittänyt LAS eli Lasse Vainionpää. Tanssitaiteilija Miiamaija Mäntylä taas on luonut Äiti Ämmä -hahmon, jonka tehtävä on virrata yhdessä universumin kansa. Esityskokonaisuuksia on yhteensä kuusi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa