Tulosta tämä sivu
Kulttuuri

Huojuva lato muistelee menneitä kesiä

Valtimolainen steel-kitaroiden spesialisti Ilkka Vartiainen (kuvassa) ja muu Huojuva lato -yhtye ovat olleet kuluneen talven mittaan kesätunnelmissa. Pohjoiskarjalaisyhtye on saanut valmiiksi uuden pitkäsoittonsa Lauluja menneiltä kesiltä, jonka kotimaakunnan julkaisukeikka soitetaan tällä viikolla.

Lauluja menneiltä kesiltä on Huojuvan ladon kolmas albumi. Julkaisija on Vexi Salmen pojan Topi Salmen johtama Turenki Records -yhtiö. Cd koostuu kesä- ja lapsuusaiheisista kappaleista, joita yhdistää nostalginen sävy.

-  Aika monihan sitä peilaa kulloistakin kesää entisiin. Että onko yhtä aurinkoista kuin Kannaksella -39 tai onko minulla yhtä kivaa kuin nuorempana, jolloin ryvin kaikki kesät mutafestivaaleilla vailla huolta huomisesta, sanoo Suonna Kononen, Huojuvan ladon laulaja-kitaristi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Levyn Helsingin levyjulkaisukonsertti käytiin jo soittamassa. Sitä vahvistivat Suomi-countryn pitkänlinjalaiset Jussi Raittinen ja Freud Marx Engels & Jungin nokkamiehet.

-  Jotakin tässä kai osataan, kun esikuvamme eivät meitä halveksu, toteaa Kononen.

-  Yhteistyö heidän kanssaan jatkuu, tavalla tai toisella. Kuten Mikko Alatalo sanoo, suomalaiset pitävät kantrista, mutta läheskään kaikki eivät vielä sitä tiedä.

Levynjulkaisukeikka Joensuun Teatteriravintolassa alkaa perjantaina 11. huhtikuuta kello 21.30.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi