Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kulttuuri

Tuomas Holopainen järkytti Aku Ankka -piirtäjän maailmankuvaa

  • Karjalainen
Tuomas Holopainen kävi jo helmikuussa haistelemassa ilmapiiriä Euroopassa, mitä musiikkitoimittajat ja muut musiikin parissa toimivat ihmiset mahtavat ajatella siitä, kun heavymuusikko säveltää markkinoille teemallisen levyn yhdestä idolistaan, Roope Ankasta.

Tällä viikolla Holopaisen oma levy, The life and times of Scrooge, julkaistaan virallisesti Suomessa.

-  Olen todella positiivisesti yllättynyt levyn saamasta vastaanotosta. En ole kovin paljon arvosteluja levystä nähnyt, mutta ne jotka olen nähnyt, ovat olleet hyvin lupaavia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Se kuitenkin oli jo tekovaiheessa selvää, ettei Tuomas Holopainen levyään tehnyt myyntimenestysmielessä. Odotettavissa tuskin on Nightwishin kaltainen myyntimenestys.

-  Ei tästä kukaan oikein mitään odota. En ole ajatellut edes koko asiaa, en sitä, kenelle tämä on suunnattu tai mitkä odotukset sillä myynnillisesti ovat.

Yhdestä asiasta Tuomas Holopainen on enemmän kuin mielissään. Hänen inspiroijansa, levyn kansitaiteesta vastaava Aku Ankka -piirtäjä Don Rosa oli levyn kuultuaan myyty.

Rosa on kuunnellut levyn läpi useaan kertaan päivittäin. Hän lähetti viestin Holopaiselle, kuinka tämä on onnistunut järkyttämään hänen maailmankuvaansa. Don Rosa ei näet voi sietää metallimusiikkia, ja nyt metallimuusikko on mennyt tekemään tällaisen levyn. Rosan maailmankuva kääntyi kerralla ylösalaisin.

-  Viesti oli hämmentävä. Siitä tuli itselleni hyvä mieli. Se todellakin lämmitti, Tuomas Holopainen sanoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi