play

Taidemuseolla keskustelua aineettomasta kulttuuriperinnöstä

Sanna Kurki-Suonio on mukana keskustelemassa aineettoman kulttuuriperinnön välittymisestä ja elämästä tänä päivänä.

Sanna Kurki-Suonio on mukana keskustelemassa aineettoman kulttuuriperinnön välittymisestä ja elämästä tänä päivänä. Kuva: Jouni Turunen

Karjalainen

Joensuun taidemuseossa keskustellaan sunnuntaina aineettoman kulttuuriperinnön välittymisestä ja elämästä tänä päivänä. Tilaisuudessa kysellään esimerkiksi sitä, kuinka perinteiset sävelmät ja laulut tai tarinat jalostuvat sellaisiksi, että ne kiinnostavat ja puhuttelevat tämän päivän ihmistä. Mikä niissä kiehtoo tai koukuttaa nykyihmistä tai miten perinne tehdään nykyajalle kiinnostavaksi?

Tilaisuudessa keskustelevat perinteentutkimuksen professori Seppo Knuuttila sekä muusikko ja yliopettaja MuT Sanna Kurki-Suonio. Seppo Knuuttila on tutkinut muun muassa kansanrunoutta, kansanhuumoria, nykykulttuuria ja taidetta, ja hän toimii Kalevalaseuran puheenjohtajana. Sanna Kurki-Suoniolla puolestaan on kokemusta erityisesti musiikillisen perinteen kääntämisestä nykyihmisille ymmärrettävään muotoon.

Knuuttilan ja Kurki-Suonion esitysten aihe on ajankohtainen, sillä opetusministeriössä valmistellaan parhaillaan Unescon aineeton kulttuuriperintö -sopimuksen ratifiointia.

Tilaisuus alkaa taidemusella kello 14.