play

Pölönen ja Lius tekevät toimintaelokuvan käsikirjoitusta

Jännityskirjailija Tuomas Lius (kuvassa) ja elokuvaohjaaja Markku Pölönen valmistelevat yhdessä elokuvakäsikirjoitusta.  ja

Jännityskirjailija Tuomas Lius (kuvassa) ja elokuvaohjaaja Markku Pölönen valmistelevat yhdessä elokuvakäsikirjoitusta. ja Kuva: Kimmo Kirves

Karjalainen

Elokuvaohjaaja Markku Pölönen ja jännityskirjailija Tuomas Lius valmistelevat yhdessä Kalevala-mytologiaa hyödyntävän toimintaelokuvan käsikirjoitusta. Tekijäpari on saanut Suomen Elokuvasäätiöltä 4·000 euroa käsikirjoitustukea Sammon suojelijat -nimiseen hankkeeseen.

Elokuvasäätiön kotisivuilla elokuvan sisältöä kuvataan arvoituksellisesti: "Tajunnan rajalla odottaa toinen todellisuus."

Tuomas Lius kertoo kuulleensa mutkan kautta, että Pölönen oli kehitellyt Suomen historiaan sijoitettua mytologista tarinaa ja kaivanneensa käsikirjoitusapua.

–·Kävimme syömässä, Markku kävi siltä seisomalta ostamassa (Liuksen esikoisromaanin) Hakan ja totesi, että meikäläisen tatsi sopisi hänen elokuvaansa, Lius kertoo.

Hakan elokuvasovituksesta ei ole kyse, vaan Kalevalasta ammentavasta tarinasta. Isoa Kalevala-elokuvahanketta paljasti vasta suunnittelevansa Markus Selinkin.

–·Olen yllättynyt, että Suomen elokuvantekijät eivät ole enemmän kajonneet Kalevalaan. Se olisi pohjaton kaivo ammennettavaksi –·mietitään nyt, että se inspiroihan esimerkiksi Tolkienin Sormuksen herraakin, sanoo Lius.