Tulosta tämä sivu
Kulttuuri

Nuorille aikuisille suunnattu kirjallisuustapahtuma Pohjoinen Valo -kulttuurifestivaalille

Joensuun seutukirjasto järjestää 31.7.- 2.8. Pohjoinen Valo -kulttuurifestivaalin yhteydessä nuorille aikuisille suunnatun Nordic Lit -kirjallisuustapahtuman. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Pohjoista Valoa -tapahtuman järjestävän Teatteri Sataman kanssa.

Kirjailijavierailuista ja muusta oheisohjelmasta koostuvan tapahtuman pääteemana on kirjallisuus vaihtoehtoisena todellisuutena. Teemaa lähestytään erityisesti fantasia- ja tieteiskirjallisuuden kautta, mutta myös tuomalla esiin marginaalisempien ja vaihtoehtoisten tekijöiden ääni.

Vaihtoehtoisia todellisuuksia teoksissaan käsitelleitä kirjailijavieraita ovat esikoisteoksellaan Finlandia-palkittu Johanna Sinisalo, kuvittaja Johan Egerkrans, useissa novellikilpailuissa palkittu Jenny Kangasvuo sekä islantilainen kirjailija, sanoittaja ja säveltäjä Aðalsteinn Ásberg Sigurðsson. Varsinkin Sinisalo ja Kangasvuo yhdistelevät teoksissaan fantasia- ja scifielementtejä arkipäivään, ja tuovat sitä kautta esille nyky-yhteiskunnan ongelmakohtia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kirjallisuuden kentän erilaisissa marginaaleissa operoivia kirjailijoita edustavat puolestaan lasten- ja nuortenkirjailija Ninka Reittu, muusikko Ville Karttunen, runoilija V.S. Luoma-aho sekä muun muassa kipeitä ihmissuhteita, lääkeriippuvuutta ja kouluväkivaltaa esikoisteoksessaan käsitellyt Iida Rauma.

Nordic Lit -oheisohjelmana on Ukri ry:n kanssa yhteistyössä järjestettävä runokilpailu, Muumien luentaa eri pohjoismaisilla kielillä sekä livemusiikki-ilta, jonka pääesiintyjänä on Maritta Kuula Trio.

Kirjailijaluennot pidetään pääkirjastolla, runo- ja musiikki-illat Teatteri Sataman tiloissa, ja Muumeja luetaan Joensuun torilavalla.

Kaikkiin Nordic Lit -tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi