Maanantai, 26.8.2019 
Ilmi, Ilma, Ilmatar
Kulttuuri

Joensuun Musiikkijuhlat lähtevät käyntiin arvosoittimen sävelin

  • Karjalainen
Joensuun kirkossa soi tällä viikolla Steinwayn flyygeli muun muassa Joensuun Musiikkijuhlien taiteellisen johtajan Janne Mertasen käsissä. Joensuun kirkossa soi tällä viikolla Steinwayn flyygeli muun muassa Joensuun Musiikkijuhlien taiteellisen johtajan Janne Mertasen käsissä.
Tiistaina alkavien Joensuun Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja ja pianotaiteilija Janne Mertanen kokeilee Joensuun luterilaisen kirkon akustiikkaa läiskäyttämällä käsiään kirkon parvella yhteen. Kaikuu niin kuin kirkoissa on tapana, muttei loputtomasti.

Alhaalla peitteen alla odottaa flyygeli, joka ei mikä tahansa soittopeli. D-sarjan Steinway on aito konserttisoitin, joka on vuokralla F-musiikista. Viime viikolla viime syksynä Suomeen tullut soitin oli Heinäveden Musiikkipäivillä, ja tällä viikolla sen sijoituspaikka on Joensuun kirkossa, joka on Joensuun Musiikkijuhlien pääkonserttipaikka. Joensuusta flyygeli jatkaa matkaa Kuhmoon.

-  Ei muuten ollut helppoa löytää firmaa, josta sai vakuutuksen soittimelle festivaalin ajaksi. Yksi löytyi, Mertanen sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Avajaiskonsertissa hän esiintyy yhdessä basso Johann Tillin kanssa, jolloin akustiikka lopullisesti selviää.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa