Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Kulttuuri

”Kuumasta säästä huolimatta apinapuvulle on ollut käyttöä” - kuvagalleria sunnuntailta

  • Karjalainen
Yhdysvaltalainen Alice In Chains päätti Ilosaarirockin sunnuntai-iltana. Kuva: Kimmo Kirves Yhdysvaltalainen Alice In Chains päätti Ilosaarirockin sunnuntai-iltana. Kuva: Kimmo Kirves

Meininki oli helteisellä Linnunlahdella uskomattoman hyväntuulinen ja letkeä. Myös järjestäjät hykertelivät tyytyväisyyttä rokkisunnuntain onnistumisesta.

-  Meininki on ollut todella lunkia. Kuvaavaa on se, että järjestysmiehet ovat ehtineet keskittyä keikkojen kuunteluun, eikä mitään suurempia järjestyshäiriöitä ole ollut, Joensuun Popmuusikoiden tiedottaja Petri Varis kommentoi.

Tänä vuonna Ilosaarirockissa oli panostettu vielä aiempia vuosia enemmän oheisohjelmaan. Leirintäalueella päivä käynnistettiin päivätansseilla ja joogalla, ja alueella pääsi muun muassa pelaamaan pingistä ja neulomaan sukkia Marttojen kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Ajattelemme festivaalia enemmänkin kokonaisuutena kuin sarjana keikkoja. Meistä on tärkeää tarjota Alice in Chainsin kaltaisten isojen nimien lisäksi myös pienempiä ja spesiaalimpia elämyksiä, Varis linjaa.

Myös järjestöt olivat todella oivaltaneet elämyksellisyyden merkityksen festariyleisön houkuttelussa. Esimerkiksi Botanian pisteellä itsensä pääsi kuvauttamaan esimerkiksi perhosena, jääkarhuna tai gorillana.

-  Kuumasta säästä huolimatta apinapuvulle on ollut käyttöä. On hyvä, jos voimme jäädä ihmisten mieleen, ja muun muassa somessa jaetut kuvat lisäävät tunnettuutta ja positiivista mielikuvaa meistä, Vilma Lehtovaara summaa.

Gallerian kuvat: Kimmo Kirves ja Emil Helotie

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa