Torstai, 9.4.2020 
Elias, Eelis, Eeli
Kulttuuri

Mirva Kuivalainen ja Petri Tiainen valmistautuvat Nummisuutareihin

  • Karjalainen
Syyskuussa ensi-iltansa saava Nummisuutarit on näyttelijä Mirva Kuivalaisen ja muusikko Petri Tiaisen yhteinen työprojekti. Kyseessä on läpisävelletty näytelmä, mikä asettaa pariskunnalle omat haasteensa.

-  Nummisuutarit oli niin erilainen ja haastava pesti, että halusin ehdottomasti mukaan siihen. Tartuin täkyyn, koska Vihtori Rämän idea kirkkouruista säestyksessä oli niin mainio, Tiainen sanoo.

Esitystä varten teatterille rakennetaan digitaaliset jalkiourut, ja Tiainen säestää niillä jokaisen esityksen. Tiaiselle Nummisuutarit ei todellakaan ole vain keikka muiden joukossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Urut ovat niin monipuolinen soitin, että niistä pystyy taikomaan vaikka mitä. On kiinnostava haaste hakea esiin muitakin kuin kirkkourkujen perinteisiä sävyjä. Toisaalta, kun vaihtoehtoja on kymmeniä ellei jopa satoja, on vaikea valita niistä paras, Taiainen aprikoi.

Vuoden alusta lähtien Kuivalainen on työskennellyt Joensuun kaupunginteatterissa. Kevään aikana hänet ehdittiin jo nähdä Terveiset Kutturasta -näytelmässä.

-  Kun tulin taloon, Kutturan harjoitukset olivat jo käynnistyneet, ja minun piti melko nopeasti päästä sisään esitykseen, Kuivalainen kertoo.

Kuivalainen kehuu kaupunginteatterin porukkaa mukavaksi ja ympäristöä inspiroivaksi, ja kertoo sujahtaneensa joukkoon sulavasti.

-  Tunnen Rämän jo teatterikorkeakoulusta, vaikkakaan emme ole koskaan aiemmin työskennelleet yhdessä. Rämällä on omanlaisensa tyyli tehdä teatteria. On virkistävää tehdä asioita eri tavalla, kuin mitä on tottunut tekemään, Kuivalainen kertoo.

Lue taiteilijapariskunnasta lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa