Perjantai, 4.12.2020 
Aira, Airi
Kulttuuri

Folk-bändi Halda vie kuulijat Keski-Maahan ja Irlantiin

  • Karjalainen

Halda on joensuulainen akustinen kokoonpano. Bändin musiikkia voisi luonnehtia lähinnä folkiksi, johon sekoittuu myös punkkia ja irlantilaista musiikkia. Vaikutteita kappaleisiin haetaan pääosin fantasiateemoista ja -kirjallisuudesta.

-  Olen aina tykännyt elokuvallisesta musiikista, ja kappaleissamme on paljon elokuvallista maalailua. Erityisesti J.R.R. Tolkien on ollut suuri vaikuttaja. Haluamme kertoa lauluillamme tarinoita, ja inspiraatiota saamme muun muassa elokuvista, yhtyeen laulaja Jenni Torni taustoittaa.

-  Niin sanotut elämää suuremmat tarinat ovat usein jääneet mieleen ja niiden herättämät tunteet jalostuvat kappaleiksi, sanoituksista pääosin vastaava Meri Korhonen kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Haldan taival alkoi vuonna 2012, jolloin Korhonen ja Torni alkoivat kirjoittaa lauluja. Viime vuonna yhtyeeseen muut jäsenet, ja keikkailu päästiin aloittamaan.

Viulu ja huilu antavat Haldan musiikille oman leimansa, ja alusta asti oli selvää, että bändiin halutaan viulisti ja huilisti.

Halda on keikkaillut muun muassa pubeissa ja erilaisissa kulttuuritapahtumissa, sekä myös yksityistilaisuuksissa.

-  Tänä vuonna olimme menossa Kaustisille, mutta se jouduttiin aikataulusyistä perumaan, Korhonen sanoo.

Pidemmän tähtäimen suunnitelmissa siintää kansainvälisille esiintymislavoille pääsy.

-  Meistä se olisi ihan realistinen tavoite, sillä Keski-Euroopassa tämän tyyppinen musiikki on suosittua, Korhonen tuumaa.

 

Lue bändistä lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi