Lauantai, 29.2.2020 
---
Kulttuuri

Nordic Litin ensimmäisenä päivänä pohdittiin todellisuuden variointia ja lausuttiin runoja

  • Karjalainen
Kirjallisuustapahtuma Nordic Lit pyörähti torstaina käyntiin Joensuussa. Päivän aloitti kirjailija Johanna Sinisalo, joka pohti puheenvuorossaan todellisuuden variointia kirjailijan työkaluna. Tällä hetkellä genrerajojen rikkominen ja vaihtoehtoiset todellisuuksien käyttö on yleistynyt varsinkin nuoremman sukupolven kirjailijoilla.

Sinisalo on useissa teoksissaan venyttänyt todellisuuden rajoja, ja hänen mukaansa käsiteltävää probleemaa riittävästi etäännyttämällä teema ei ole enää omakohtainen, ja sitä voidaan tarkastella paremmin yleisenä kysymyksenä.

-  Ikään kuin poikkeava valaistus pakottaa näkemään arkipäiväisen asian uudesta kulmasta. Kutsunkin tällaista kirjallisuutta viistokatse-kirjallisuudeksi, Sinisalo perustelee.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kirjailijaluentojen jälkeen oli aika suunnata pääkirjastolta Teatteri Satamalle, jossa järjestettiin runoilta. Ilta alkoi runokilpailulla, jossa osallistujat lukivat omia tekstejään. Kaikenlaisen rekvisiitan, kuten soittimien käyttö oli myös sallittua. Loppuillasta estradi oli vapaa kaikille, ja jokainen vapaaehtoinen sai kajauttaa ilmoille oman suosikkirunonsa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa