Torstai, 9.4.2020 
Elias, Eelis, Eeli
Kulttuuri

Vuoden kirjastokehittäjä -palkinto Pohjois-Karjalaan

  • Karjalainen
Tämänvuotinen Vuoden kirjastokehittäjä -palkinto myönnettiin Joensuun seutukirjastolle - Pohjois-Karjalan maakuntakirjastolle kirjaston ansiokkaalle avoimen lähdekoodin kirjastojärjestelmän kehittämistyölle.

Palkinto on suuruudeltaan 3000 euroa ja ne myönnetään veikkausvoittovaroista. Vuoden Kirjastokehittäjäpalkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta kirjastojen palvelujen kehittäjänä.

Palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2008. Palkinto luovutettiin opetus- ja kulttuuriministeriön Kirjastopäivillä Helsingissä keskiviikkona.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomen ensimmäinen avoimen lähdekoodin kirjastojärjestelmä, Koha, otettiin käyttöön Joensuun seutukirjastossa ja Juuan kunnankirjastossa kesäkuussa tänä vuonna. Samaan aikaan asiakkaille aukesi uusi verkkokirjasto. Verkkokirjastossa yhdistyvät kirjastojen verkkosivut ja aineistonhakupalvelu.

Avoimen lähdekoodin kirjastojärjestelmä otetaan vaiheittain käyttöön koko Pohjois-Karjalan yleisissä kirjastoissa vuosien 2014 ja 2015 aikana.

-  Joensuun seutukirjaston avoimen lähdekoodin lokalisointi eteni systemaattisesti ja nopealla aikataululla. Järjestelmä otettiin onnistuneesti käyttöön ilman suurempia ongelmatilanteita. Joensuun hanke on herättänyt suurta mielenkiintoa ympäri Suomea. Koha on yleisillä kirjastoilla varteenotettava vaihtoehto, kun kirjastoissa pohditaan kirjastojärjestelmien uusimista, opetus- ja kulttuuriministeriöstä perustellaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa