Maanantai, 10.5.2021 
Aino, Aini, Aina
Kulttuuri

Monikansallinen runoilijajoukko Joensuussa torstaina

  • Karjalainen
Kansainvälinen runotapahtuma Runoajelu vierailee Joensuussa torstaina. Itä-Suomen yliopiston Agoran salissa AG100 puhutaan runoudesta ja kääntämisestä kello 16.15-19.45. Tilaisuus on yleisölle avoin.

Esiintymässä ovat runoilijat Jan Kaus (kuvassa) Virosta, Miia Toivio Suomesta, Karlis Verdins Latviasta ja Gunnar Wærness Norjasta. Kaus tunnetaan Sofi Oksasen Puhdistuksen virontajana.

-  Runoajelu vierailee marraskuun lopussa Daugavpilsin, Tarton, Itä-Suomen ja Tromssan yliopistoissa ja vie runoilijat käännöstieteen, kirjallisuuden ja luovan kirjoittamisen opiskelijoiden luokse, tapahtuman tiedote kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jokaisessa yliopistossa järjestetään runojen kääntämisen taidetta koskeva seminaari ja runoilta, johon kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Itä-Suomen yliopistossa runoiltaa elävöittävät myös opiskelijoiden runokäännökset, sillä tapahtuma on samalla kirjallisuuden ja käännöstieteen oppiaineiden yhteisen runokäännöskurssin päätösseminaari.

- Kansainvälinen runofestivaali sopii erittäin hyvin Itä-Suomen yliopistoon, sillä täällä yhteistyö kirjallisuuden, kääntämisen ja vieraiden kielten oppiaineiden välillä on poikkeuksellisen tiivistä. Runojen kääntämisen kurssi on tästä hieno esimerkki: kurssi on avoin kaikille kirjallisuuden, kääntämisen ja vieraiden kielten opiskelijoille, ja se on ollut erittäin suosittu, kertoo yliopistonlehtori Minna Ruokonen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi