Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Kulttuuri

Opinnäytetyö kasvoi isoksi elokuvaksi - häikäilemättömyyttä, kasaritoimintaa ja suomalaista huumoria

Timo Lavikainen seikkailee elokuvan Rahikaisena. Timo Lavikainen seikkailee elokuvan Rahikaisena.

Mitä sitä vartoilemaan. Parasta ryhtyä heti hommiin.

Näin tuumivat Karelia-ammattikorkeakoulussa viestintää opiskelevat joensuulaiset Samuli Hahl, 27, ja Johannes Valkonen, 25, pari vuotta sitten. Nyt alun perin Varkaudesta kotoisin oleva Hahl on jo opintonsa päättänyt, lieksalaistaustaisella Valkosella ne ovat vielä hieman kesken.

Nuoret miehet päättivät tehdä suomalaisen toimintaelokuvan. Eikä mitään lyhytelokuvaa vaan sellaisen oikean, valkokangastuotannon.

- Mietimme yhdessä, mitä tekisimme opinnäytetyönä. Meitä molempia kiinnosti lähteä kehittämään kansainvälisyyteen tähtäävää toimintaelokuvaa. Päätimme keskittää opinnäytetyömme projektin markkinointia edistävän materiaalin, tässä tapauksessa teaserin ja trailerin kuvaamiseen. Sittemmin projekti kasvoi kunnianhimoisemmaksi hankkeeksi, Samuli Hahl kertoo.

Elettiin kesää 2012. Hahl lähti Helsinkiin työharjoitteluun, mutta ei se suunnitelmia muuttanut miksikään. Kaverukset palaveerasivat Skypen välityksellä hyvinkin aktiivisesti.

- Meillä oli yhteinen visio, minkä tyylistä elokuvaa lähdemme tekemään ja mitkä ovat sen konseptin keskeiset hahmot, Samuli Hahl sanoo.

Toimintaelokuva The Mate oli saanut lopullisen alkusysäyksen. Maaliskuussa 2013 tehtiin ensimmäiset kuvaukset.

Tekijöiden mukaan The Mate yhdistää 80-luvun toimintagenren moderniin tulkintaan ja suomalaiseen huumoriin. Elokuvassa käsitellään samalla kuitenkin vakavia aiheita, kuten vapaudenriistoa, tulevaisuudenpelkoa, yhteiskunnasta syrjäytymistä sekä harmaata taloutta ja sen häikäilemättömyyttä.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa