Lauantai, 16.11.2019 
Aarne, Aarno
Kulttuuri

Katse kansallismaisemaan päivitettiin digiaikaan Kolilla - kustannukset puoli miljoonaa

  • Karjalainen
Kolin kulttuurihistorian esittelyä varten näyttelyyn on rakennettu 1930-luvun pirtin kulissi, jossa asiakasneuvoja Heidi Kilpeläinen voi järjestää vaikka kehruunäytöksen. Kuvaaja Mikko Ahvenainen Kolin kulttuurihistorian esittelyä varten näyttelyyn on rakennettu 1930-luvun pirtin kulissi, jossa asiakasneuvoja Heidi Kilpeläinen voi järjestää vaikka kehruunäytöksen. Kuvaaja Mikko Ahvenainen

Luontokeskus Ukon uusi pysyvä näyttely Katse kansallismaisemaan avattiin yleisölle torstaina Kolilla.

Näyttelyhanke on toteutettu Karelia ENPI CBC -ohjelmaan kuuluvan hankkeen rahoituksella, ja sen kustannusarvio on noin 500  000 euroa.

-  Kyse on vanhan näyttelyn päivityksestä, eli emme ole tehneet tätä kokonaan uudelta pöydältä, kansallispuiston johtaja Kyösti Tuhkalainen kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Näyttelysuunnittelija Matti Reivin mukaan uuden näyttelyn sisältöä voidaan lisätä ja muokata tarpeen mukaan. Uuden digitaalitekniikan ansiosta tämä on jopa helppoa.

Uuden näyttelyn helmi on sen pääesitys, augmented reality -tekniikalla toteutettu audiovisuaalinen kokonaisuus, jossa kävijä pääsee kirjaimellisesti kansallismaiseman sisään, erilaisiin ilmiöihin ja vuodenaikoihin.

Avajaisten yhteydessä julkaistiin myös luontokeskuksen vieraille esitettävä uusi lyhytelokuva Mustarinta - Elokuva Kolista, jonka on tuottanut joensuulainen Koju Film Company.

Lisää aiheesta perjantain Karjalaisessa

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa