Tiistai, 13.4.2021 
Tellervo
Kulttuuri

Aurora Carealis yhdistää valotaidetta monitaiteelliseen oheisohjelmaan

  • Karjalainen
Viime vuonna pilottitapahtumalla käynnistynyt Aurora Carealis -valotaidefestivaali saa jatkoa uudenvuodenaattona keskiviikkona. Joensuun keskustassa ja Botanialla on sunnuntaihin saakka esillä yhteensä seitsemän teosta Suomesta, Portugalista, Ruotsista, Sloveniasta, Puolasta ja Tšekistä.

Aurora Carealiksen työt levittäytyvät joen rannan lisäksi myös sisätiloihin. Slovenialaisen Tilen Sepicin (kuvassa) ja hänen ohjaamansa työpajan valmistamat Clouds-valotaideteokset koristavat tiistai-illasta asti Iso Myyn käytäviä. Työt ovat esillä 16.3. saakka.

-  Työpajan ideana on, että jokainen voi tee se itse -asenteella rakentaa pilvimäisen lampun käyttämällä materiaaleina muun muassa vanua ja harsoa. Tällöin lampun valo suodattuu pehmeänä. Kauppakeskukseen sijoitetuissa, itsetehdyissä lampuissa on myös sopivasti kiinnostavaa ristiriitaa, Sepic taustoittaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tänä vuonna valotaidetapahtuma kasvaa festivaaliksi, johon kytkeytyy myös yhteistyössä Valoa ja vauhtia -hankkeen kanssa järjestettäviä oheistapahtumia. Perjantaina Botanian valtaa Piilevän musiikin festivaali kello 15-19.

Lauantaina kello 18-20 yleisö voi seurata valotaideteosten äärellä Sytyke-työpajan työskentelyä. Työpajan kouluttajina toimivat tanssitaiteilija Reijo Kela, muusikko Sanna Kurki-Suonio ja teatteriohjaaja Taina Mäki-Iso. Samana iltana järjestetään lisäksi OLO-klubi Sointulassa trubaduuriteemalla kello 20-22.

Lisäksi perjantaina järjestetään Carelicumissa kaikille avoin seminaari otsikolla ”Valon kaikki sävyt”.

Aiheesta lisää tiistain Karjalaisessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi