Tiistai, 28.1.2020 
Kalle, Kaarlo, Kaarle
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kulttuuri

Muuminäyttely joka ei saa olla muuminäyttely

Joensuun taidemuseo tarjoaa näyttelyn, joka ilahduttaa lasta, naurattaa aikuista ja antaa oivaltamisen iloa kuvataiteen harrastajalle.

Roger Gustavssonin Homenaje a... -näyttely on kunnianosoitus modernismille ja nykytaiteelle. Muumihahmoa tuunaamalla syntyy tribuutteja Marcel Duchampille, Man Raylle, Rene Magrittelle, Anish Kapoorille, Damien Hirstille - muun muassa.

Roger Gustafsson (1947-2013) oli pääkaupunkiseudulla vaikuttanut diplomi-insinööri, taidekerääjä ja taiteen valokuvaaja, joka kuusikymppisenä luki itsensä myös taidehistorioitsijaksi. Tuunattujen muumien kokoelma syntyi nykytaiteen opetusprojektina omille lapsille, lasten muuminmuotoisesta säästölippaasta.

Kokoelman ensimmäinen esittely näyttelynä oli Amos Anderssonin taidemuseossa Helsingissä vuonna 2009.

- Sovimme Gustafssonin lesken kanssa, että nyt oli sopiva aika tuoda näyttely Joensuuhun, taidemuseon Ulla Pennanen kertoi avajaispäivänä keskiviikkona.

Muuminäyttelystä ei saa virallisesti puhua muuminäyttelynä, sillä Tove Janssonin hahmojen oikeuksia hallinnoiva Moomin Characters ei ole antanut kokonaisuudelle virallista hyväksyntää.

- Mutta eihän tässä muumeista ole kysymyskään, vaan taiteen kentästä, Ulla Pennanen huomauttaa.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa