Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Kulttuuri

Neljän Ruusun kitaristi palasi kotiin - "Nuorena Helsingin yöelämä viehätti"

Kämy Kämäräinen, Ilkka Alanko, Kode Koistinen ja Lade Laakkonen esiintyvät Joensuun Kerubissa huhtikuussa. Kämy Kämäräinen, Ilkka Alanko, Kode Koistinen ja Lade Laakkonen esiintyvät Joensuun Kerubissa huhtikuussa.

Kesällä 2011 pitkältä tauolta taas yleisön eteen palannut Neljä Ruusua sai Ilosaarirockin päälavalla komean, uuden alun väliin katkolla olleelle mittavalle uralle.

Näin uuden kesän lähestyessä bändi alkaa olla taas komeassa kukassa. Vaikka musiikki vuosien mittaan on saanut uusia ulottuvuuksia, paluuta menneisyyteenkin on tapahtunut.

Kitaristi Kode Koistinen palasi vuodenvaihteessa yli 20 vuotta kestäneeltä Helsingin vaellukseltaan takaisin synnyinseudulleen.

Samalla tätä uutta vuotta juhlistaa myös Neljän Ruusun vastikään ilmestynyt uusi albumi Euforia.

Musiikin Neljälle Ruusulle säveltävä Kode Koistinen kuvailee uutta levyä paljon edellistä, kaksi vuotta sitten ilmestynyttä albumia melodisemmaksi.

- Ehkä tämä on vähän aikaisempaa tanssittavampaakin. Kyllä sille vähän sellaisia sävyjä haettiinkin.

Koistinen päätti palata 24 vuoden poissaolon jälkeen takaisin Pohjois-Karjalaan ja tutulle Joensuun talousalueelle.

- Paluumuutto oli monien asioiden summa. Ensinnäkin vaimo on kotoisin Pohjois-Karjalasta, täällä on sukulaisia ja paljon tuttuja. Ja hyvä meininkihän Joensuussa on, hän kertoo.

Koistisen mielestä reilu 20 vuotta pääkaupunkiseudulla riitti ainakin tällä erää hänelle.

- Nuorena kun sinne muutin, siinä viehätti se Helsingin yöelämä. Se oli suuri houkutus. Ei sitä Helsinkiä enää niin eksoottisena osaa pitää. Nyt on eksoottista olla Pohjois-Karjalassa.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa