play

Muotoilun uranuurtajat Kivikylässä - kuvagalleria

Suomen kivikeskuksessa Juuassa on esillä Toini Muonan ja Gunnel Nymanin lasi- ja keramiikkataidetta esittelevä näyttely.

Suomen kivikeskuksessa Juuassa on esillä Toini Muonan ja Gunnel Nymanin lasi- ja keramiikkataidetta esittelevä näyttely. Kuva: Esa Nevalainen

Karjalainen

Suomen kivikeskuksen kesän päänäyttelyssä on "Muotoilun uranuurtajat” esitellään lasi- ja keramiikkataidetta..

Toini Muonan ja Gunnel Nymanin lasi- ja keramiikkataidetta esittelevän näyttelyn mahdollistajaksi nousi liikemies Kyösti Kakkonen, jonka kokoelmista näyttely on koottu.

Näyttelyssä on esillä 1900-luvun alussa syntyneiltä taiteilijoilta yhteensä noin 80 työtä. Kumpikin taiteilijoista raivasi miesvaltaisena aikana töillään itsensä maailmanmaineeseen ja jätti pysyvän jäljen suomalaisen design-taiteen kehitykseen.

Näyttely jatkaa samalla kesänäyttelyperinne kivikeskuksessa. Näyttelyperinteen pelättiin katkeavan näyttelyistä viime vuosina vastanneen taustayhtiön talousvaikeuksien ja linjamuutoksen myötä.

Ortodoksisen kirkon perinnenäyttelyn sarjaa jatkaa viime vuodelta kivikeskuksessa esillä olevat uudet ja vanhat ikonit, joista osa on esillä suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa.