Tiistai, 11.5.2021 
Osmo
Kulttuuri

Janne Mertanen tuo suurkokoonpanon Joensuuhun - "Laitettiin koko rahan edestä"

  • Karjalainen
Joensuun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Janne Mertanen (kuvassa) tuo Joensuun ja Kuopion kaupunginorkestereista kootun suurkokoonpanon Carelia-saliin ensi kesäkuussa Jean Sibeliuksen 150-juhlavuoden kunniaksi.

Kapellimestari Akira Naitoun johtamassa konsertissa kuullaan Sibeliuksen Karelia-sarja, Toinen sinfonia ja Finlandia. Viulukonserton solistina on Joensuussa ensimmäistä kertaa esiintyvä Sergei Malov.

- Nouseva nimi viulistitaivaalla, Mertanen tietää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Konsertin ohjelmistoon Mertanen on tyytyväinen.

- Laitettiin koko rahan edestä. Näistä on vaikea jättää mitään pois.

Kaksiosaisen, kesä- ja heinäkuun alkuun jaetun festivaalin neljässä muussa klassisessa konsertissa keskitytään kamarimusiikkiin. Mertasen lisäksi esiintyjinä ovat Pia Freund, Juha Eskelinen, Katarina Záborszky, Ritva Koistinen ja Tatu Eskelinen.

Vasile Pantir tekee hetkeksi paluun Joensuuhun ja soittaa ystäviensä kanssa muun muassa Olavi Virtaa ja Toivo Kärkeä. Iiro Rantalalla ja Jukka Perkolla on oma duokonsertti.

Mertanen itse soittaa kaksi konserttia, jotka sisältävät pelkästään Sibeliusta. Toinen niistä on tilauskonsertti Akka-Kolilla.

- Steinway on tarkoitus viedä huipulle asti. Sateen kanssa ei tosin uskalla riskiä ottaa. Sadantonnin peli on nopeasti pilalla.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi